Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet skal afhøre 100 personer i terrorsag fra Kundby

Dommer har lukket dørene til retsmøde i terrorsag fra Kundby af hensyn til politiets efterforskning af sagen.

Retten i Holbæk afholder onsdag retsmøde i den såkaldte Kundby-sag, hvor 16-årig pige og 24-årig syrienkriger sigtes for at planlægge terrorangreb mod to skoler.
Retten i Holbæk afholder onsdag retsmøde i den såkaldte Kundby-sag, hvor 16-årig pige og 24-årig syrienkriger sigtes for at planlægge terrorangreb mod to skoler.

Holbæk: Et stort antal personer skal i de kommende måneder afhøres af politiet i den såkaldte Kundbysag. Det oplyser senioranklager Kristian Kirk onsdag ved Retten i Holbæk.

- Der resterer flere hundrede afhøringer, og vi er gået i gang med det, fortæller han.

Retten har onsdag bestemt, at en 24-årig mand, som er sigtet i sagen, fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

En 16-årig pige, som også er sigtet, har valgt at acceptere anklagemyndighedens krav om fortsat fængsling. Hun er derfor ikke mødt op i retten onsdag.

Varetægtsfængslingen for de to er forlænget frem til den 27. april.

Begge sigtede nægter sig skyldige i anklagemyndighedens sigtelser om forsøg på terrorisme. Terrorisme, som angiveligt skulle være gået ud over den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Pigen havde ifølge sigtelsen planer om at udføre bombeangreb mod de to skoler, og den 24-årige har ifølge anklagemyndigheden bistået hende.

Ved onsdagens retsmøde valgte dommer Anette Rahr Codam at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning.

- Vi har at gøre med en alvorlig sag, som fortsat efterforskes. Hensynet til efterforskningen vejer tungere end hensynet til offentlighedens interesse i sagen, lyder det fra Codam.

Forsvarsadvokat Henrik Garlik protesterede inden dommerens afgørelse mod, at dørene skulle lukkes.

- Vi har nogle sigtelser, hvor min klient indgår i en alvorlig sag, og hvor offentligheden ikke har nogen mulighed for at få indblik i, hvad den begrundede mistanke drejer sig om, lød protesten fra advokaten.

Ifølge ham er det vigtigt for den 24-årige at få lov til at forklare - og dermed forsvare - sig over for offentligheden. Men det bliver altså ikke endnu.

I en anden terrorsag fra København, hvor fire mænd er tiltalt for at bistå Omar el-Hussein forud for angrebet på synagogen i Krystalgade, var der også lukkede døre i lang tid.

I mere end et år blev der gang på gang holdt lukkede retsmøder i sagen, indtil selve retssagen gik i gang tidligere i marts. Først da blev dørene åbnet i den sag.

De lukkede døre frustrerede også flere pårørende til den 24-årige, som var mødt op til onsdagens retsmøde i Holbæk. De fik lov at opholde sig i retssalen i cirka ti minutter, før Anette Rahr Codam lukkede retsmødet.

Det var dog tydeligt, at den 24-årige var glad for opbakningen. Flere gange sendte han store smil i retning af tilhørerpladserne, hvor den lille flok af familiemedlemmer og bekendte sad.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.