Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet sigter restauratører for salg af lattergas

Flere restauratører i København er blevet sigtet af politiet for at sælge lattergas med det formål at opnå en rus. Et salg, der blev forbudt ved lov 1. april i år.

For første gang, siden det 1. april blev ulovligt at sælge lattergas med det formål at opnå beruselse, har Københavns Politi sigtet restauratører for salg af gassen, skriver politiken.dk.

Tom Struve, der er leder af Afdelingen for special- og udlændingekontrol ved Københavns Politi, bekræfter over for avisen, at en eller flere restauratører er sigtet, efter politiet har fået lov til at anvende den såkaldte produktsikkerhedslov, der slår fast, at man ikke må sælge produkter, som ikke er sikre.

»Det handler kun om salget. I sig selv er det jo ikke ulovligt at være i besiddelse af lattergas, og der vil være nogle restaurationer, der har brug for det i form af flødeskumspatroner, men hvis man udleverer det i beruselsesøjemed, så er det en overtrædelse,« siger Tom Struve til politiken.dk.

Da lattergassen er produceret til industrielle formål, er det derfor ulovligt at sælge den som et beruselsesmiddel, og ifølge Sundhedsstyrelsen er der en række sundhedsmæssige risici knyttet til anvendelsen af lattergas i beruselsesøjemed. I et notat nævner styrelsen blandt andet iltmangel - og dermed kvælning - samt ubalance, svimmelhed og fald som nogle af de bivirkninger, lattergassen kan give.

Politiet har øget kontrollen med salget af patronerne, og har udover sigtelserne også beslaglagt lattergaspatroner.

Sundhedsstyrelsen udsendte i februar sit notat om misbruget af lattergas, efter den havde modtaget et stigende antal henvender vedrørende salg og udlevering af gaspatronerne i festmiljøerne i København, Aarhus, Aalborg og Middelfart, hvor patronerne blev solgt under kategorierne »drinks« og »uden alkohol« på natteklubber og diskoteker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.