Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet sigter 46-årig for svigt af terminalpatient

En slukket respirator kostede nytårsaftensdag en 56-årig livet. Patientens respirator-vagt er nu sigtet.

ARKIVFOTO: Glostrup Hospital.
ARKIVFOTO: Glostrup Hospital.

På den sidste dag i 2016 døde en 56-årig mandlig patient fra Bornholm i sit hjem. Manden var terminal, men en obduktion viser, at patienten døde, fordi patientens respirator ikke blev aktiveret den dag.

Sagen betyder, at Bornholms Politi rejser sigtelse mod en 46-årig for overtrædelse af Autorisationsloven. Den sigtede var ansvarlig for respiratoren i det tidsrum, hvor manden døde.

- Vi bliver kaldt ud til et dødsfald i et privat hjem nytårsaftensdag. Der bor en terminalpatient, der har tilknyttet en respirator døgnet rundt. Han afgår ved døden om formiddagen, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen ved Bornholms Politi.

- Han har en respirator-vagt, der er ansvarlig for, at respiratoren kører døgnet rundt. Det viser sig, at respiratoren tilsyneladende ikke har været tændt. Vi er nu i gang med at undersøge respiratoren.

- Det er unormalt, at den er slukket.

Obduktionen har ifølge TV2 Bornholm vist, at selv om patienten var alvorligt syg, var den manglende respirator den fatale årsag til dødsfaldet.

Den sigtede 46-årige var den pågældende respirator-vagt, da dødsfaldet indtræf. Politiet antager dog ikke, at den slukkede respirator og dødsfaldet er et resultat af en bevidst handling.

Ifølge Peter Jørgensen er den sigtede uddannet ved Glostrup Hospital. Han er dog ikke ansat ved hospitalet, oplyser Rigshospitalet, der står for driften af Glostrup Hospital.

Respirationscenter Øst, der står for tilsyn og uddannelse på området, ligger på Glostrup Hospital. De enkelte respirator-vagter er dog ifølge hospitalet ansat af private bureauer og ikke hospitalet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.