Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet sætter massivt ind mod gaderøverier

I erkendelsen af at gaderøverier er et stigende problem i hovedstaden, intensiverer Københavns Politi nu jagten på de kriminelle.

Den negative trend med stigende gaderøverier og tyverier i hovedstaden de senere år skal vendes. Det siger Københavns Politi, der nu sætter ekstra mandskab ind for at komme problemet til livs.

»Vi prioriterer og forstærker nu indsatsen mod gaderøverier. Vi er ikke tilfredse med udviklingen, og vi arbejder derfor målrettet på at opklare sagerne og forhindre gerningsmændene i at begå nye forbrydelser. Samtidig går vi efter at ramme aftagerne af de røvede effekter, da vi ved, at det har direkte effekt på antallet af både røverier og tyverier, hvis vi kan begrænse afsætningsmulighederne,« siger politiinspektør Jan Bjørn, der som stationsleder på Station City vil være ansvarlig for den politimæssige indsats på området.

Den permanente ordning, der nu træder i kraft, er en fortsættelse af det arbejde Københavns Politi søsatte i efteråret 2013. Her nedsatte politiet en særlig røveri- og tyverigruppe, som skulle tage kampen op mod det stigende antal gaderøverier og tyverier i byen.

»København er heldigvis en meget tryg by at bo og færdes i. Og det skal den fortsat være. Derfor skal den forøgede efterforskningsmæssige indsats kombineres med en synlig politimæssig indsats i de områder – og på de tidspunkter <saxo:ch value="226 128 147"/> hvor gaderøverierne typisk finder sted,« siger Jan Bjørn.

Gennem de seneste to år har Københavns Politi oplevet en stigende tendens i antallet af anmeldte gaderøverier. I 2013 blev der anmeldt 1.069 gaderøverier. Det er sammenlignet med 2012 en stigning på 16 procent, mens der er sket en stigning på 63 procent i forhold til 2010.

Ifølge Københavns Politi viser analyser, at drenge og mænd mellem 14 og 20 år af anden etnisk oprindelse end dansk er overrepræsenterede, når det kommer til at begå gadekriminalitet.

Tyvene går primært efter kontanter, smartphones, ure og smykker, oplyser politiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.