Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet rydder jointfabrik på Christiania

To mænd er blevet varetægtsfængslet efter afsløring af en større jointfabrik, der var indrettet i en bunker.

I en jointfabrik på Christiania fandt politiet godt 2000 joints og remedier til at fremstillet yderligere godt 35.000. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv
I en jointfabrik på Christiania fandt politiet godt 2000 joints og remedier til at fremstillet yderligere godt 35.000. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv

København. Onsdag rykkede politiet endnu en gang ud til Christiania i en aktion mod den organiserede hashhandel på fristaden.

Denne gang var målet en jointfabrik, der var indrettet i en bunker i volden bag Genbrugshallen.

Her fandt betjentene 1875 almindelige og 291 store joints, der tilsammen indeholdt godt 2,5 kilo hash. Desuden fandt man godt 2,7 kilo cannabisprodukter og 1,3 kilo tobak til at blande dem op med.

Men i jointfabrikken lå også låg til både store og små jointrør, der ifølge politiet skulle bruges til produktion af yderligere 35.470 joints med i alt 57,5 kilo hash.

- Vi er bekendt med, at der stadig foregår en omfangsrig handel med hash på Christiania, og vi fortsætter vores indsats mod den organiserede hashhandel, siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen, der er leder af Operativ Special Afdeling

I forbindelse med aktionen blev tre mænd anholdt, og de blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København.

En 26-årig mand erkendte, at han har fremstillet joints, men nægtede at det skulle være så mange, som politiet mener, ligesom han afviste, at de to andre skulle have deltaget.

De to andre nægtede sig skyldige og ville i øvrigt ikke udtale sig.

Den 26-årige og en 23-årig mand blev varetægtsfængslet i 13 dage, mens en 21-årig mand blev løsladt af dommeren. Anklageren kærede løsladelsen til Østre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.