Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet rejser flere sager om indbrud

Strategien mod indbrudstyve virker, viser tal fra Rigspolitiet. Antallet af sigtelser rejst i indbrudssager er steget med 27 procent i årets første kvartal.

Danmark hærges fortsat af indbrudstyve. Sidste år slog de til 82.701 gange, hvis man ikke regner erhvervsejendomme med. Men nu kan der være lys forude, viser tal fra Rigspolitiet.
I første kvartal af 2012 har politiet rejst 2.098 sigtelser i sager om indbrud. Det svarer til 514 sigtelser mere end i samme periode sidste år, og tallet er udtryk for en stigning på 27 procent i forhold til gennemsnittet i samme periode 2009-2011.

Udviklingen er et vigtigt skridt mod at få kontrol over indbrudsproblemerne, mener justitsminister Morten Bødskov (S).

»Selv om der stadig bliver begået mange indbrud i Danmark, er det virkelig positivt at se den her udvikling i antallet af sigtelser. Det skulle gerne føre til, at vi får flere dømt for indbrudskriminalitet,« siger han. Ifølge Rigspolitiet følger antallet af domsfældelser antallet af sigtelser. Og justitsministeren roser i det hele taget politiets indsats mod indbrudstyve:

»Politiet er blevet meget skarpere i deres indsats over for indbrudskriminalitet. De har med politireformen skabt en organisation, som helt klart får bedre fat om indbrudstyvene end tidligere.« Han fremhæver især politiets særlige »Task Force Indbrud«, som siden marts i år har haft til opgave at bekæmpe organiseret indbrudskriminalitet.

På trods af det stigende antal sigtelser er det samlede antal indbrud stort set uændret, om end indbrudstyvene lader til at søge mod vest. I Københavnsområdet er antallet af indbrud faldet betydeligt i første kvartal af 2012, mens det omvendt er steget i Øst, Midt- og Vestjylland, i forhold til samme periode tidligere år. En udvikling, som ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, vel kan skyldes den forstærkede indsats i øst.

»Hvis vi lægger pres på ét sted, flytter problemet et andet sted hen. Og vi har set, at noget af bandekriminaliteten rykkede mod vest, da man lagde et stort pres på dem i øst. Jyderne har tydeligvis været mest udfordrede i år,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.