Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet rammer rockere på pungen

Personer fra bandemiljøet accepterer tid i brummen for kriminalitet, men når politiet går efter økonomien, gør det ondt. Det viser ordensmagtens erfaringer.

Politiet er begyndt at ramme rockere på pengepungen. Og det kan mærkes i miljøet, mener ordensmagten. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- De har altid været utrolig fokuserede på penge i de her miljøer. De går gerne i fængsel for den kriminalitet, de har begået, men når vi også kommer og piller pynten af dem, så er det noget, der gør ondt. Det er vores helt klare opfattelse, at man ømmer sig, siger Kim Kliver, leder af Rigspolitiets nationale efterforskningscenter NEC til Fyens Stiftstidende.

I samarbejde med blandt andet Skat har politiet haft succes med at få penge ind, som rockere har spenderet på dyre biler og luksusejendomme. Og særligt for Bandidos ramte det hårdt, da Fyns Politi mellem efteråret 2010 og hele vejen gennem 2011 opsporede og fik sat en stopper for en række rockerhåndlangere med en stor efterforskning mod omkring 50 mennesker på Fyn.

Aktionen fik ifølge politiet sat en stopper for Bandidos-støtteklubben Cobra i Fredericia, som skaffede penge til rockerklubben gennem mange fynske indbrud og anden kriminalitet.

- Det er vigtigt at ramme dem dobbelt. Hvis man rammer dem på økonomien, bliver det sværere for dem at lave nye typer kriminalitet. Og hvis man piller den status, som mange penge giver, fra dem, er det en svær pille at sluge, siger Kim Kliver til Fyens Stiftstidende.

Også fra leder af den nyoprettede bandeafdeling Task Force Vest, Kirsten Fischer, er der ros til den fynske indsats.

- Den har stoppet deres muligheder for at tjene penge og måske etablere sig. Og så er det kriminelle miljø på Vestfyn ikke så hårdt længere, siger Kirsten Fischer. I sagen fra Fyn blev 45 personer i alt idømt 56 års fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.