Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet på jagt efter krudtkonger

Politiet i Midt- og Vestsjælland har sat ekstra betjente på sagen med at jage importører af ulovligt fyrværkeri.

Fyrværkeri er smukt, men også farligt, og politiet sætter ekstra ind for at fange importører af ulovligt fyrværkeri.
Fyrværkeri er smukt, men også farligt, og politiet sætter ekstra ind for at fange importører af ulovligt fyrværkeri.

Nytåret nærmer sig, og det er ved at være højtid for køb af bulder og brag. Også af den ulovlige slags. Derfor sætter Midt- og Vestsjællands Politi nu målrettet ind mod dem, der importerer, sælger eller bare opbevarer de ulovlige og farlige varer.

Fortjenesten på det ulovlige fyrværkeri kan være stor og kan ifølge politiet sammenlignes med fortjenesten på salg af narkotika. Derfor er det ikke hr. og fru Danmark, der køber lidt ulovligt krudt i Tyskland for at sælge det videre til venner og bekendte.

- Det er skruppelløse kriminelle, som kun tænker på penge, der står for importen og salget af det her. De tager ikke hensyn til, at ulovligt fyrværkeri kan være ekstremt farligt at bruge, og at det bogstaveligt talt er en tikkende bombe, hvis man - som politiet har set det tidligere - har et lager af fyrværkeri midt i et parcelhuskvarter, siger politiinspektør Ole Kristensen, der er chef for lokalpolitiet i Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at Midt- og Vestsjællands Politi har øget indsatsen mod det ulovlige krudt ved at sætte betjente til at opspore importører og forhandlere af ulovligt fyrværkeri. Og han efterlyser hjælp fra borgerne.

- Har man kendskab til nogen, der sælger eller opbevarer sådan noget, vil vi meget gerne høre om det, og så skal vi nok tage os af det. Og så vil vi gerne opfordre til, at man for sin egen og andres skyld holder sig langt væk fra det ulovligt importerede fyrværkeri, siger Ole Kristensen.

Politiinspektøren understreger, at det ulovlige fyrværkeri ikke er godkendt eller forsynet med mærkning, og at det er umuligt for brugerne at vide, hvad de har mellem hænderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.