Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet optrevler voldelig teenagebande i København

13 er mistænkt for at have deltaget i røverier og overfald på gaden. De 10 er under den kriminelle lavalder.

13 er mistænkt for at have deltaget i røverier og overfald på gaden. De 10 er under den kriminelle lavalder.
13 er mistænkt for at have deltaget i røverier og overfald på gaden. De 10 er under den kriminelle lavalder.

Politiet mistænker en gruppe på 13 meget unge mennesker for at stå bag en række gaderøverier og voldelige overfald i Indre By i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Hovedparten, nemlig de 10, er 12-14 år og altså under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke strafforfølges. Deres sager behandles nu af de sociale myndigheder.

De sidste tre er over 15 år. De er sigtet for gaderøveri og vold.

Politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen oplyser til Berlingske, at alle 13 er af anden etnisk herkomst end dansk.

En 18-årig sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag og en 15-årig er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i to uger.

Yderligere en 15-årig er sigtet, men her han anklagemyndigheden vurderet, at der ikke var basis for at kræve varetægtsfængsling.

Medlemmerne af gadebanden kommer fra København, Hvidovre og Gentofte.

»Mange af dem kommer oprindelig fra samme område, og de har tilsyneladende gennem en længere periode mødtes og turet rundt i byen,« siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen.

Han fortæller desuden til Berlingske, at ingen af de involverede drenge har relationer til andre bander eller rockergrupperinger. Aflytningerne af drengene bærer heller ikke præg af, at de har ladet sig inspirere af bl.a. konflikten mellem Loyal to Familia og Brothas i København, fortsætter han.

»Det er drengestreger, der er gået for vidt. Og så kan man sige, at de er gået alt for vidt her,« fortæller han.

I et tilfælde har gruppen brændt en person med cigaretter i vedkommendes ansigt, ligesom en person flere gange er blevet snittet med en kniv, fortæller Bjarke Dalsgaard Madsen til Berlingske.

Politiet slog til mod gruppen onsdag, hvor de forskellige medlemmer blev opsøgt i deres hjem eller skoler for at blive afhørt i sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.