Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet opruster terrorberedskabet under Distortion

På baggrund af den seneste terroranalyse vil Københavns Politi øge sikkerheden under dette års Distortion.

ARKIVFOTO Distortion 2016 er i gang på Nørrebro (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO Distortion 2016 er i gang på Nørrebro (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2017)

Københavns Politi opruster terrorberedskabet under gadefestivalen Distortion, der i år finder sted i hovedstadens gader fra 31. maj til 4. juni.

Det sker på baggrund af den seneste analyse fra Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste (PET), som vurderer terrortruslen mod Danmark.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Henrik Møller Jakobsen til DR P4 København.

»I den (analysen) står der, at det, der er trusler mod, er ubeskyttede civile mål, hvor mange mennesker er samlet. Det må man sige, at der er til Distortion, så derfor er vi nødt til at øge sikkerheden,« siger han.

Som noget nyt skal årets gadefester under Distortion flyttes fra brokvarterne ind til Rådhuspladsen ved midnat. Her vil man blandt andet konkret forhindre biler i at komme for tæt på menneskemængden.

»Man vil lave nogle hastighedsnedsættende foranstaltninger i stil med dem, vi lavede på Strøget og Rådhuspladsen nytårsaften. Der havde vi opstillet noget beton, så man ikke bare kunne køre lige ind, men skulle køre i zigzag,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til DR P4 København.

Inden Distortion går i gang, vil PET foretage en ny trusselsvurdering. Afhængigt af hvad den viser, vil politiet herefter beslutte, om det sætter flere betjente på gaden i forhold til tidligere år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.