Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet offentliggør nye spor i sagen om rovmordet på Heidi Abildskou

Retsmedicinere har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012. Nu efterlyses asiat.

Nye efterforskningsmetoder har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012.
Nye efterforskningsmetoder har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012.

Nordsjællands Politi har med nye retsmedicinske metoder sikret sig oplysninger i sagen om drabet på Heidi Abildskov fra 2012.

Heidi Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum.

Retsmedicinere har fastlagt en dna-profil for gerningsmanden, og det får politiet til at bede offentligheden om hjælp i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden er i følge politiet en asiatisk mand med ukendt alder og højde.

Ifølge politiet var han iført »genbrugstøj« eller »klunsertøj«, inden han begik drabet.

Der er tale om en sort dynejakke af mærket »Buddy«, størrelse L med lynlås foran og to skrålommer. Samt lysegrå joggingbukser af mærket »Leopard« med mørkeblå og gule striber langs benene og sorte strømper.

Han skal have medbragt og efterladt en rørtang af mærket Sandvik Bahco på gerningsstedet, hvor han ifølge politiet skal være blevet skadet.

»I forbindelse med drabet har gerningsmanden pådraget sig en skade indvendigt i formentligt højre hånd, og han har blødt kraftigt.«

»Skaden kan have været behandlingskrævende, og hånden har formentligt været bandageret eller plastret i dagene efter drabet,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Fra gerningsstedet er der sikret fuld dna-profil samt hånd- og fingeraftryk fra gerningsmanden, som siden er søgt via Interpol i en lang række lande.

Ved analyse af gerningsmandens blod har retskemikerne nu kunnet påvise, at gerningsmanden på gerningstidspunktet var påvirket af flere typer narkotika.

Det får politiet til at bede personer af asiatisk afstamning, der færdes i narkotikamiljøet i Storkøbenhavn og resten af Danmark, om at være særligt opmærksomme.

Også personer, der i dagene efter drabet, der skete 16. november 2012, har været i kontakt med en asiatisk mand med en skade på hånden bør henvende sig.

Tidligere har politiet efterlyst personer bag en polsk tøjindsamling i forbindelse med drabet. Men dem er politiet ikke længere interesseret i.

»Når vi får at vide af retskemikerne, der har været inde og arbejde med den dna-profil og kan se, at det er en asiat, vi har profilen fra, så falder de jo helt væk,« siger Henrik Suhr.

Ifølge Henrik Suhr var det ikke muligt for politiet i 2012 at lave den dna-profil, som de har fået i dag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.