Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet nedprioriterer dopingindsats

På trods af at dopingkriminalitet er med til at finansiere rocker- og bandemiljøets aktiviteter, har politiet nedprioriteret indsatsen på området.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Sager om dopingkriminalitet er nedprioriteret, selvom salg af anabole steroider udgør en god del af rockernes og bandernes indtjening, erkender landets største politikredse ifølge Politiken.

- Vi kører ingen efterforskning omkring doping, hvad angår organiseret kriminalitet. Vi konfiskerer dopingmidler, når vi alligevel er ude at ransage efter stoffer, men det er ikke noget, som vi går målrettet efter, siger Steffen Steffensen, politikommissær ved Københavns Politi, som har langt de fleste dopingsager, til avisen.

Hverken han, politidirektørerne i de fire andre politikredse, som Politiken har talt med, justitsminister Morten Bødskov (S) eller Rigspolitiet ønsker at forklare, hvorfor området ikke prioriteres højere.

I en rigsadvokatrapport fra marts i år anfører både Rigspolitiet og flere politikredse, at rocker- og bandemiljøet anser »indsmugling og distribution af ulovlige dopingmidler som et attraktivt indtjeningsområde«.

»Handel med dopingmidler kan udgøre en ikke ubetydelig illegal indtægtskilde, og at dopingmidler er en af varerne i det kriminelle bande- og rockermiljø«, står der i rapporten ifølge Politiken.

Advokaturchefen i Østjyllands Politi, Poul Gade, kalder nedprioriteringen en logisk konsekvens af blandt andet besparelser samt at kampen mod dopingkriminalitet ikke er nedfældet i politidirektørernes resultatkrav.

- Derfor har man en tilbøjelighed til at gå efter narkosager, hvor selv små mængder kan give lange straffe, i stedet for at jagte en dopingsag, hvor straffen er relativt lav, selv om mængden er stor, siger han til Politiken.

I Anti Doping Danmark oplever man ligeledes, at politiet nedprioriterer indsatsen mod anabole steroider.

- Det ulovlige salg giver en tårnhøj fortjeneste. Hvis risikoen for at blive opdaget og straffen er lille, flyder der en strøm af midler ned i de kriminelle bagmænds pengepung. Derfor er man nødt til at øge indsatsen, siger formand Jens Evald til avisen.

Ifølge Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet, bør politiet sætte ind, hvis den vurderer, at salg af hårde dopingstoffer er med til at finansiere den organiserede kriminalitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.