Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet: Mindst fire gerningsmænd angreb den tyrkiske ambassade i København

Efter at overvågningsvideoer er kigget igennem, konstaterer politiet, at der var tale om mindst fire gerningsmænd, da der natten til mandag blev kastet brandbomber mod den tyrkiske ambassade. Politiet hører stadig gerne fra vidner.

Efterforskningen er »i fuld gang«, efter at den tyrkiske ambassade i København natten til mandag blev ramt af brandbomber.

Politiet siger nu, at der er tale om mindst fire gerningsmænd.

Gerningsmændene nåede at kaste fire molotovcocktails over muren og ind på den hvide ambassadebygning på Østerbro i København, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller.

»Vi har konstateret, at der blev kastet fire molotovcocktails ind mod ambassaden. Tre af dem gik i brand, den sidste gjorde ikke,« siger han.

En molotovcocktail er en hjemmelavet brandbombe. Det er typisk en flaske fyldt med brændbar væske, som har en lunte bestående af tøj i flasketuden.

De molotovcocktails, der blev kastet mod ambassaden, er beslaglagt af politiet, som nu undersøger både dem og andre brandbomber, der blev fundet i området, for spor.

»Vi har både samlet spor fra de tre, der gik i brand, og den, der ikke gjorde. Derudover har vi fundet andre molotovcocktails i området, som vi selvfølgelig også kigger på,« siger Jens Møller.

Politiet venter stadig på resultaterne af undersøgelserne, så Jens Møller kan ikke sige noget om, hvorvidt der er spor på flaskerne.

»Men hvis der er DNA-spor eller fingeraftryk, vil det være meget afgørende,« siger han.

Angrebet på ambassaden bliver behandlet som en seriøs anmeldelse, og politiet fortsætter efterforskningen, mens man venter på resultater fra laboratoriet, der undersøger brandbomberne.

»Vi er stadig i gang med at indsamle video, afhøre vidner, og vi undersøger også, hvad der ellers kan være af spor,« siger Jens Møller.

Politiet har fået enkelte henvendelser i sagen, men hører gerne fra vidner, der kan have set en gruppe på mindst fire personer gå rundt på Østerbro natten til mandag. Angrebet blev anmeldt til politiet klokken 02.54.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.