Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet lukker fire rockerklubhuse i Jylland

Med rockerloven i hånden forbyder politiet nu adgang til Satudarah- og bandidosklubhuse i fire jyske byer.

Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg. 
Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg. 

Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg.

Dermed følger ordensmagten i det vestlige Danmark i hælene på kollegerne i øst, som for en uge siden valgte at lukke 11 klubhuse rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Det er den såkaldte rockerlov fra 1996, som giver politiet ret til at forbyde ophold i bestemte ejendomme. En overtrædelse kan straffes med fængsel. Strafferammen er to år.

Blandt de fire klubhuse, som er blevet lukket fredag, er rockergruppen Satudarahs klubhus på Gl. Århusvej i Viborg.

Derudover er det bandidosklubhusene på Thomas Olesen Løkkensvej i Aalborg, Vejlevej i Horsens og Havrevej i Randers.

Som begrundelse for lukningen henviser politiet til, at der på Sjælland har været flere eksempler på angreb mod rockerborge.

»Vi vurderer, at risikoen, for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark, er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han er leder af politiets Task Force Vest, som er det regionale politisamarbejde mellem politikredsene i det vestlige Danmark, der blandt andet koordinerer indsatsen mod rockere og bander.

En konflikt mellem rockergrupperne er gennem de seneste uger eskaleret. Ifølge Ekstra Bladet var det ved boksestævnet Herlev Fight Night for et par uger siden, at der for alvor kom blus under konflikten.

Ved den lejlighed var der tilskuere fra flere afkroge af rocker- og bandemiljøet. Både flok fra Hells Angels, AK81, Bandidos, Satudarah og Loyal To Familia var til stede. Og det endte i knivstikkeri, hvor to personer blev såret.

Efterfølgende har der været flere episoder, som muligvis har forbindelse til konflikten. Blandt andet er flere tatovørbutikker blevet udsat for hærværk.

Lukningen af de jyske rockerklubhuse gælder i første omgang i 14 dage.

/ritzau/

Opdateres...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.