Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet løslader to unge i sag om københavnsk bandedrab

Beviserne rækker ikke til, at to mænd fortsat skal være fængslet for det seneste bandedrab.

Beviserne rækker ikke til, at to mænd fortsat skal være fængslet for det seneste bandedrab. 
Beviserne rækker ikke til, at to mænd fortsat skal være fængslet for det seneste bandedrab. 

Københavns Politi har valgt at løslade to mænd i sagen om det seneste bandedrab i København, hvor en 22-årig mand for to uger siden blev skudt ved Mjølnerparken.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen oplyser, at to andre mænd fortsat er fængslet i sagen. Forleden fik de deres ophold bag tremmer forlænget med yderligere 14 dage.

Det er to mænd på henholdsvis 18 og 21 år, der for nylig blev løsladt i sagen.

»Vi vurderede, at beviserne mod dem på nuværende tidspunkt ikke var stærke nok til at holde dem fængslet,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

Allerede i forbindelse med grundlovsforhøret med den 18-årige stod det 13. november klart, at politiets fundament var skrøbeligt.

Dommeren ville således kun gå med til at forlænge hans anholdelse i tre gange 24 timer. Og da den tid var gået, valgte politiet altså at slippe ham fri.

Allerede dagen efter drabet blev tre andre mænd fængslet i sagen. Det er en af dem, som ligeledes er blevet løsladt.

Nøjagtigt to uger efter drabet på den 22-årige Ghassan Ali Hussein er status fortsat, at politiet ikke synes at vide, hvem der affyrede de dræbende skud.

I sigtelserne mod de fire mænd, hvoraf to nu er løsladt, kan man læse, at gerningsmanden fortsat ikke er identificeret.

Politiet hævder imidlertid, at de fire »i forening og efter forudgående aftale, planlægning og fælles forståelse« med flere uidentificerede medgerningsmænd skal være skyldig i drab og drabsforsøg.

Det var om eftermiddagen 9. november, at to mænd på scooter sendte en byge af skud gennem forruden på en bil på en parkeringsplads ved Mjølnerparken.

Den 22-årige Ghassan Ali Hussein blev dræbt, mens en 19-årig blev såret i den ene arm.

Drabet var det tredje på halvanden uge og det andet ved Mjølnerparken. I de to andre sager er ingen endnu anholdt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.