Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet løfter sløret for nye detaljer i Emilie-sagen – mistænkte en kidnapning

Ransagningen på Tårnborgvej i Korsør i forbindelse med Emilie Meng-sagen, skyldes en konkret mistanke om, at en af beboerne havde frihedsberøvet den nu 18-årige pige. En nabo er nu politianmeldt for ulovlig aflytning.

Arkivfoto: Retten i Næstved har besluttet at give offentligheden indsigt i de centrale dokumenter fra ransagningen på Tårnborgvej mandag i denne uge. Politiet fandt ikke noget med relation til Emilie Meng, og beboerne er derforblevet renset for mistanke.
Arkivfoto: Retten i Næstved har besluttet at give offentligheden indsigt i de centrale dokumenter fra ransagningen på Tårnborgvej mandag i denne uge. Politiet fandt ikke noget med relation til Emilie Meng, og beboerne er derforblevet renset for mistanke.

Det var en konkret mistanke om, at en beboer bosiddende på Tårnborgvej i Korsør havde kidnappet den forsvundne Emilie Meng, der igen mandag fik politiet til at ransage en bolig på vejen.

Det fremgår af den ransagningskendelse, som flere medier blandt andet Berlingske, fredag har fået aktindsigt i.

To personer på adressen var mistænkt i sagen - begge efter straffelovens § 261 om frihedsberøvelse - men er begge efter ransagningen blevet renset for mistanke.

Den ene er 67-årige Finn Petersen, den anden person er omfattet af et navneforbud.

Det fremgår ikke, hvad mistanken mere konkret bundede i.

Flere ransagninger af samme bolig

Ved ransagningen af adressen på Tårnborgvej mandag var politiet mødt talstærkt op med alt fra koben til varmefølere for at endevende ejendommen. Ifølge BT blev Finn Petersens bolig undersøgt så grundigt, at han nu er efterladt med huller i både gulv og soklen til huset.

Tidligere på ugen kom det frem, at politiet i forbindelse med ransagningen valgte at sigte Finn Petersen, der flere gange tidligere har været i politiet søgelys i sagen. Fem gange har betjente således været på besøg hos den 67-årige mand, har han fortalt til BT.

Han var egentlig blevet renset for mistanke, men »nye oplysninger«, som politiet ikke har ønsket at præcisere, sendte altså betjente til adressen igen mandag. Baggrunden var ifølge flere medier, at vidner har berettet om, hvordan de har hørt, hvad der lød som en pigestemme råbe inde fra ejendommen.

Men det afkræftede politiets ransagning:

»Vi kan altså slå fast, at der intet blev fundet af interesse i forhold til Emilie Mengs forsvinden på adresserne på Tårnborgvej. Derfor henstiller vi til, at der tages hensyn til beboerne på de ransagede adresser,« sagde politiinspektør Kim Kliver efterfølgende i en pressemeddelelse.

Ydermere vil en nabo til de to tidligere mistænkte blive politianmeldt for at have brugt udstyr til at aflytte boligen, der siden blev ransaget flere gange af politiet, og for - uden grund - at så mistanke omkring beboerne. Det skriver TV 2 fredag, der har talt med de tidligere mistænktes advokat.

Tårnborgvej ligger tæt på Korsør Station, og er en af de mest direkte veje fra stationen, der ligger udenfor bymidten, og ind i byen.

På kortet herunder kan du se, hvordan Tårnborgvej løber gennem Korsør. Markeringen er ikke udtryk for den præcise placering af boligen, der er blevet ransaget, men er blot en markering af vejen. Artiklen fortsætter efter kortet.

Foruden de to beboere på Tårnborgvej har også en lastbilchauffør været mistænkt i sagen. Manden, der bor i Jylland, blev sidst i august sigtet for manddrab på Emilie Meng. Han blev taget med til politistationen på Sjælland, men blev dog hurtigt sendt hjem igen, da data fra hans lastbil viste, at han ikke var på Sjælland på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Gennembruddet er udeblevet

Emilie Meng forsvandt for mere end tre måneder siden, 10. juli, da hun var på vej hjem fra en fest i Slagelse. Hun blev sidst set, da hun forlod Korsør Station omkring kl. 4 om morgenen, efter at have sagt farvel til sine to veninder, som tog en taxa fra stedet.

Den nu 18-årige pige ville gå de få kilometer hjem til forældrenes hus i Korsør by, men dukkede aldrig op. Overvågningsvideo fra stationen bekræfter, at Emilie forlod stationen til fods omkring kl. 4.

Siden har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi været i gang med en stor efterforskning, hvor dykkere, hunde, helikoptere og en stor mængde betjente har deltaget. Det egentlige gennembrud er dog udeblevet.

Også frivillige har organiseret sig og har adskillige gange gennemsøgt områder i og omkring Korsør for spor af den forsvundne pige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.