Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet jagter tre gerningsmænd efter groft hjemmerøveri: Nu er der »interessante oplysninger« i sagen

»Der er tale om et særdeles groft hjemmerøveri, som vi har sat massivt ind for at få opklaret,« siger politiet.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Et ældre ægtepar og et par SOSU-assistenter blev natten til lørdag udsat for et usædvanligt groft hjemmerøveri i Kirke Såby mellem Roskilde og Holbæk på Sjælland.

Siden er politiet gået ud og bedt offentligheden om hjælp i sagen, og det ser nu ud til at bære frugt.

Det oplyser efterforskningslederen i sagen til Jyllands-Posten.

»Vi har fået nogle interessante henvendelser, som vi nu efterforsker i retning af,« siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard til avisen.

Hjemmerøveriet blev begået af tre unge gerningsmænd i det ældre ægtepars hjem. Tidligt i forløbet ankom to SOSU-assistenter fra Lejre Kommunes hjemmepleje til hjemmet. Her blev de som ægteparret på henholdsvis 84 og 75 år pacificeret helt frem til gerningspersonerne forlod stedet omkring klokken 03.10.

»Vi modtog kl. 0314 et alarmopkald fra en adresse i Kirke Såby, hvor et pensionistægtepar på 84 og 75 år havde været udsat for et groft hjemmerøveri. Omkring kl. 23.30 brød tre gerningsmænd ind i ægteparrets hjem, hvor de truede sig til familiens dankort. En af gerningsmændene kørte herefter til Hvalsø, hvor han forsøgte at hæve penge på dankortet, mens de øvrige to gerningsmænd blev på gerningsstedet,« oplyste vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi tidligere lørdag til BT.

Ægteparret og de to SOSU-assistenter er sluppet fra røveriet uden store skader, men alle er dybt berørte af det, der skete.

»De helt konkrete omstændigheder omkring, hvad der er foregået inde i huset, vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt af hensyn til efterforskningen. Og af hensyn til de forurettede vil jeg kun sige, at de har været udsat for slag, skub og spark. Tre af dem - de to to SOSU-assistenter og den kvindelige beboer i huset - har bagefter været til behandling på skadestuen,« uddybede Bjørke Kierkegaard, der ikke tøvede med at kalde hjemmerøveriet for groft.

»Der er tale om et særdeles groft hjemmerøveri, som vi har sat massivt ind for at få opklaret,« sagde han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.