Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet indleder efterforskning mod Uber

Københavns Politi har indledt en efterforskning mod taxatjenesten Uber efter at have modtaget en anmeldelse fra Trafikstyrelsen.

En anmeldelse fra Trafikstyrelsen har resulteret i, at Københavns Politi nu påbegynder en efterforskning af kørselskonceptet Uber.

Det bekræfter advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi.

»Vi bad Trafikstyrelsen om at skaffe nogle oplysninger om konceptet, som havde været i andre nordiske lande som for eksempel Sverige og Norge, hvor det havde kørt, før det kom til Danmark, og hvad der var sket deroppe,« siger hun og fortsætter:

»Det har vi så fået svar på nu, og derfor er vi gået i gang med en efterforskning.«

Den amerikanske app Uber dækker over et koncept, hvor private bilejere tilbyder at køre personer til en i forvejen aftalt destination.

Der gik dog ikke mere end ti timer fra Uber ramte København, før Trafikstyrelsen gik ud og anmeldte taxatjenesten for at overtræde loven om taxakørsel.

Torsdag har transportminister Magnus Heunicke (S) i forbindelse med et samråd sagt, at han vurderer, at Uber er en ulovlig tjeneste.

»Trafikstyrelsen har meldt Uber til politiet, og politiet undersøger hele konceptet bag tjenesten. Samkørsel er lovlig, og delebiler er fint, men Uber lader til at være på den anden side af, hvad vi kan tillade i Danmark,« sagde han og tilføjede, at man stadig kan køre med Uber uden at bryde loven, indtil politiet er færdig med at undersøge sagen.

»Nu forhører man sig mere om konceptet og tager kontakt til Uber. Og alt efter hvad der kommer frem, ser vi, om der bliver baggrund for at rejse en straffesag,« fortæller advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.