Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet indfører visitationszone i Aarhus V efter skyderier

Efter flere skudepisoder opretter Østjyllands Politi nu en stor visitationszone i det vestlige Aarhus.

Arkivfoto. Efter en række skudepisoder i det vestlige Aarhus indfører politiet nu en visitationszone.
Arkivfoto. Efter en række skudepisoder i det vestlige Aarhus indfører politiet nu en visitationszone.

Østjyllands Politi opretter visitationszone i hele Aarhus Vest fra søndag klokken 19 til og med den 24. juli. Det sker efter de seneste ugers skudepisoder.

»De seneste ugers skudepisoder i Aarhus er helt uacceptable. Det skal vi selvfølgelig have stoppet,« skriver chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse og uddyber mundtligt:

»Vi har gennemført mange visitationer i den forgangne tid, men vi må konstatere, at vi ikke har fundet alle våben. Her håber vi, at dette her hjælper.«

Visitationszonen strækker sig over et flere kvadratkilometer stort område, der dækker Brabrand, Grimhøj og Skjoldhøj. Zonen strækker sig helt ind i bydelene Åbyhøj og Hasle.

»Vi har kigget på, hvor de seneste ugers hændelser har fundet sted. Og så har vi indbefattet dem. Men der er faktisk også sket ting uden for zonen,« siger Klaus Arboe Rasmussen.

I en visitationszone må politiet lave kropsvisitationer og kontrollere køretøjer for at finde våben.

I de seneste uger har der været en række skudepisoder i det vestlige Aarhus. De er blevet sammenkædet med en bandekonflikt, der udspiller sig i området.

Banden Loyal to Familia er ifølge Rigspolitiet i gang med at ekspandere ind i området, hvilket har skabt konflikt med eksisterende bander.

Loyal to Familia har siden slutningen af maj forsøgt at få fodfæste i Aarhus, og det har betydet, at Østjyllands Politi er blevet kaldt ud til en række skyderier.

Det har fået flere lokale politikere til at bede om hjælp, da de ikke har ment, at det lokale politi har ressourcerne til at stoppe konflikten.

»Vi håber på at få stoppet konflikten med dette her. Vi må konstatere, at der stadig er folk i konflikt med hinanden, så det prøver vi med alle midler at bekæmpe,« siger Klaus Arboe Rasmussen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.