Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet i Mexico leder efter Amdi

Mexicanske politi er af Bagmandspolitiet blevet bedt om at lede efter den eftersøgte Tvind-stifter, Mogens Amdi Petersen, og fire andre Tvind-folk.

Tvind-stifter, Mogens Amdi-Petersen. Arkivfoto.
Tvind-stifter, Mogens Amdi-Petersen. Arkivfoto.

MEXICO: Mexicansk politi bekræfter at være gået i gang med at lede efter Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen og fire andre tiltalte ledere i Tvind, som er efterlyst af dansk politi, skriver Jyllands-Posten.

»De mexicanske myndigheder har modtaget en ordre om at arrestere og udvise ham. Han er endnu ikke blevet fundet, og eftersøgningen fortsætter,« siger talsmand for det mexicanske statsadvokatur, Jose Manjarrez.

Tvind-stifteren er efterlyst over hele verden via Interpol, og når de danske myndigheder har henvendt sig direkte til netop de mexicanske myndigheder, skyldes det, at Tvind har sit internationale uddannelsescenter, TG Pacifio, i Mexico ved Den Californiske Bugt ud til Stillehavet, hvor Amdi Petersen ifølge en afhopper fra Tvinds Lærergruppe har sit eget hus, og her er han set et par gange i 2010.

Oplysningerne bekræftes af chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

»Det er korrekt, at vi har bedt de mexicanske myndigheder om at assistance i forbindelse med eftersøgningen af de danskere, som er tiltalt ved landsretten i den pågældende sag.«

Amdi Petersen og de fire øvrige Tvind-ledere er eftersøgt, fordi de er udeblevet fra retsmøder ved Vestre Landsret, hvor de er tiltalt for underslæb og skattesvig i forbindelse med ind- og udbetalinger til og fra Tvinds humanitære fond.

I august 2006 blev Tvind-lederne frifundet ved byretten og forsvandt ud af landet, inden anklagemyndigheden havde anket sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.