Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet i Horsens afliver afkræftet velvoksen sæl

En stor sæl var mandag to gange på besøg i Horsens. Til sidst var den så afkræftet, at den måtte lade livet.

Politiet fik først bugseret den 150 kilo tunge sæl tilbage i Horsens Fjord, men den fandt selv tilbage til byen igen, oplyser politiet. Free/Mick Garratt /wikimedia
Politiet fik først bugseret den 150 kilo tunge sæl tilbage i Horsens Fjord, men den fandt selv tilbage til byen igen, oplyser politiet. Free/Mick Garratt /wikimedia

Politiet i Horsens måtte mandag aften aflive en sæl.

En velvoksen sæl kom to gange på besøg i Horsens i løbet af mandagen.

Første gang var mandag morgen, da sælen via en bæk havde fået sig bugseret på land. Politiet i Sydøstjylland blev alarmeret 8.32 til den noget usædvanlige hændelse.

Herefter fik de bugseret den 150 kilo tunge sæl tilbage i Horsens Fjord, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Kenneth Ravnholt.

- Det startede egentlig som en god historie, hvor alle var glade for udfaldet, fortæller han.

Men historien endte desværre langt fra lykkeligt for sælen.

For klokken 18.32 modtog Sydøstjyllands Politi endnu et opkald om en sæl. Og det var selvsamme sæl, der igen havde fået sig bugseret fra Horsens Fjord og indtil Horsens by.

Denne gang var den kravlet i land på Frejasgade i Horsens.

- Vi tog herefter kontakt til både Dyrenes Beskyttelse, Naturstyrelsen, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og en vildtkonsulent. Sælen var nu så udmattet, at der ikke var anden udvej, end at den måtte aflives, fortæller Kenneth Ravnholdt.

- Eksperterne var enige om, at sælen var søgt mod land for at dø. Derfor var der ingen anden udvej end at tilkalde en vildtkonsulent, der stod for aflivningen.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.