Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet har registreret 40 medlemmer af rockergruppen Satudarah

En ny rockergruppe etablerer sig i Storkøbenhavn i en tid med ro i den løbende bandekonflikt.

Rockergruppen Satudarah MCs etablering i Storkøbenhavn synes, nu at være en realitet, skriver Politiken.

Indtil nu har politiets nationale efterforskningscenter, NEC, som efterforsker rocker- og bandemedlemmer i Danmark, registret 40 fuldgyldige medlemmer af gruppen, oplyser lederen af NEC, politiinspektør Michael Ask.

»Men tallet vil formentlig stige, i takt med at politiet rent faktisk konstaterer flere som egentlige medlemmer. Typisk når vi træffer dem med vest eller i forbindelse med fester og lignende«, siger han.

Gruppen, der kommer fra Holland og ser sig selv som en motorcykelklub, har i løbet af sidste år slået sig ned i et hus på Laurentsvej i Bagsværd ved København, som tidligere blev benyttet af bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK, som Satudarah ifølge Politiken mere eller mindre er smeltet sammen med.

»Vi kan se, at det primært er Værebros folk, som er med eller på vej ind i Satudarah, og så er der nogle få fra andre grupperinger«, siger politiinspektøren.

Den hollandske gruppes indtog har endnu ikke provokeret nogen af de to øvrige rockergrupperinger Bandidog og Hells Angels til handling.

»Vi har ikke nogen konfliktscenarier i forhold til Satudarah på nuværende tidspunkt«, siger Michael Ask.

Der er i øjeblikket tilsyneladende fred mellem de forskellige rocker- og bandegrupperinger i Storkøbenhavn efter en voldsom bandekonflikt i vintermånederne sidste år, som førte til mere end 40 skudepisoder i København og på det øvrige Sjælland samt drabene på den 19-årige tømrerlærling Jonathan Taboryski 11. januar sidste år og på den 27-årige ekspedient Zaid Mohammed al-Kayssi på Frederiksberg i februar, som begge endnu er uopklarede.

Men konflikt ligger stadig og lurer, selv om der er stilstand i øjeblikket, mener Michael Ask fra NEC.

»Jeg tror nok, at vi som samfund skal indstille os på, at det her går op og ned. Vi gør vores bedste for at lægge presset de rigtige steder, men det vanskelige er, at en eller anden umiddelbar og fuldstændig ligegyldig hændelse kan trigge det hele, og så har vi igen en konflikt. Det kan være nogle, der støder på hinanden, kommer op at skændes eller bliver uenige om narkomarkedet«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.