Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet håber byggemarked kan hjælpe med Vejlegård-branden

Politiet indsamler overvågningsbånd fra virksomheder omkring restaurant Vejlegården i håb om, at de kan bidrage til efterforskningen af den brand, der ramte restauranten natten til fredag.

Sydøstjyllands Politi håber, at overvågningsbånd kan give en forklaring på den mystiske brand, der hærgede den omstridte restaurant Vejlegården i Vejle natten til fredag. Det skriver bt.dk.

Ifølge avisen er betjente i fuld gang med at indsamle optagelser fra virksomheder i området omkring restauranten i håb om, at de kan indeholde billeder af eventuelle gerningsmænd til branden, hvis årsag endnu ikke er klarlagt.

- Vi sikrer alt, hvad sikres kan. Det inkluderer også overvågningsbånd, siger efterforskningsleder Brian Voss Olsen.

Af hensyn til efterforskningen ønsker Brian Voss Olsen han hverken at oplyse, hvor optagelserne kommer fra, eller hvad de viser. Men ifølge BTs oplysninger er blandt andet byggemarkedet XL-Byg blevet bedt om at udlevere sine bånd fra natten, hvor branden brød ud. Byggemarkedet har en overvåget gård umiddelbart over for restaurant Vejlegården, og det er dermed muligt, at biler, der er kørt til og fra adressen, er fanget af kameraerne. Et vidne har tidligere forklaret, at han så to biler og et antal ’mistænkelige’ personer på vejen mellem byggemarkedet og restauranten umiddelbart inden branden.

Mens efterforskningen står på, er restauratør Amin Skov fortsat indlagt på Vejle Sygehus, hvor han behandles for røgforgiftning. Ved ankomsten til restauranten fandt redningsmandskabet ham liggende bevidstløs udenfor et knust vindue, som han flygtede igennem, da branden brød ud.

Ifølge vennen Frank Schwaner, var Amin Skov fredag ved bevidsthed, men svag og stærkt forvirret. Han kunne her blot forklare, at han var blevet længe i restauranten for at lave regnskaber, og at han havde været nødt til at springe gennem vinduet for at undslippe flammerne. Om han er blevet afhørt af politiet, vil efterforskningsleder Brian Voss Olsen endnu ikke afsløre, skriver bt.dk.  

Der er ikke monteret overvågningskameraer på selve restauranten. Et overvågningssystem er planlagt, men det skulle først installeres i januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.