Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet gav Kronprinsen lov til at krydse lukket Storebæltsbro

Kronprins Frederik havde fået tilladelse af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, da han to gange under lørdagens storm kørte over den lukkede Storebæltsbro, viser en ny redegørelse.

Politiet sagde ok til at Kronprinsen kunne køre over Storebæltsbroen, selv om den var lukket for øvrig trafik.
Politiet sagde ok til at Kronprinsen kunne køre over Storebæltsbroen, selv om den var lukket for øvrig trafik.

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som gav kronprins Frederik lov til at krydse den ellers stomlukkede Storebæltsbro i weekenden.

Det viser en ny redegørelse fra Sund og Bælt, som Berlingske Nyhedsbureau har fået indsigt i.

Klokken 15.15, godt en time efter, at broen var blevet lukket for al trafik, fik Kronprinsens bil, Krone 7, lov til at køre gennem betalingsanlægget og kørte efterfølgende over broen.

Det samme skete, da Krone 7 skulle retur til Sjælland. Klokken 01.00 natten til søndag varslede Fyns Politi, at Kronprinsen ville over broen med følgebil, når de ankom til broen senere på natten. Knap to timer senere oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Kronprisen med følge skulle tillades at krydse broen, og klokken 03.05 havde Krone 7 således passeret den ellers lukkede bro, står det i redegørelsen.

Kort før klokken 04.00 søndag morgen blev Storebæltsforbindelsen åbnet for alle trafikanter.

Kronprins Frederik har efter weekendens broture selv beklaget, at han kørte over broen.

I en pressemeddelelse, som Kongehuset sendte ud mandag, erkendte Kronprinsen, at det var en forkert beslutning at krydse den lukkede bro.

»Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger Kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.