Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter vold mod 19 betjente: Politiet forventer at identificere »mange« voldelige fodboldbøller

Store mængder videomateriale skal nu gennemgås for at identificere de personer, der i forbindelse med søndagens kamp mellem Brøndby og FCK gik til angreb på politiet.

Brøndby vandt 1-0 over FC København, men det var en skandaløs afslutning med uroligheder i FCK's tilskuerafsnit, der optog de fleste efter opgøret. FCK-fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)
Brøndby vandt 1-0 over FC København, men det var en skandaløs afslutning med uroligheder i FCK's tilskuerafsnit, der optog de fleste efter opgøret. FCK-fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)

Flere af de FCK-fans, der søndag gik til angreb på kampklædt politi i forbindelse med FC Københavns fodboldkamp mod Brøndby i Alka Superligaen, vil i løbet af de kommende dage blive konfronteret med deres aggressive opførsel.

Det vurderer vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Brian Toftemann.

Ifølge vicepolitiinspektøren har man registreret 19 sager, hvor kolleger er blevet udsat for vold. Politiet har i alt noteret 42 lovovertrædelser.

Søndag aften blev seks personer anholdt i forbindelse med slagsmålet, der begyndte, da Brøndby i kampens sidste minutter bragte sig foran 1-0.

De seks personer er blandt andet sigtet for almindelig vold begået mod en kontrollør, vold mod tjenestemand og for overtrædelse af våbenloven.

De er alle løsladt igen, og der bliver derfor ingen fremstillinger i grundlovsforhør mandag. Sigtelserne mod de seks personer er dog fortsat opretholdt, og politiet forventer, at sigte flere personer i de kommende dage.

Politi håber på hjælp til identifikation

»Nu går det store efterforskningsmæssige arbejde i gang. Vi har heldigvis meget – og meget godt – videomateriale, vi nu skal i gang med at gennemgå, og vi har en forventning om, at mange bliver identificeret,« siger Brian Toftemann til Berlingske.

Flere FCK-fans, der var i kamp med politiet, bar masker. Har I også en formodning om at kunne identificere dem?

»Vi har et godt samarbejde med flere samarbejdspartnere, hvor der måske er nogen, der trods maskeringerne vil være i stand til at genkende dem,« svarer vicepolitiinspektøren kryptisk, uden at ville uddybe, hvilke samarbejdspartnere der er tale om.

Flere fans og fodboldentusiaster har på de sociale medier skammet sig og kritiseret FCK-fansenes voldelige adfærd i forbindelse med kampen.

Blandt dem er den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen, der var til stede på Brøndby Stadion søndag aften, hvor han fangede optøjerne på video.

FCK-ledelse: Vi må kigge indad

Hos FC København er de aggressive fans’ opførsel blevet kritiseret i hårde vendinger.

Står det til manager Ståle Solbakken, skal de ansvarlige forbydes adgang til fodboldkampe fremadrettet. Samme tone kom efter kampen fra direktør hos FCK, Anders Hørsholt.

»Vi må kigge indad igen og få løst tingene. Vi vil forsøge at finde dem, der har ansvaret, og vi håber på, at fangrupperingen internt finder selvjustitsen frem og får det løst, for vi kan ikke leve med det her,« siger han til DR.

I en pressemeddelelse, som FCK Fan Club har sendt ud søndag aften, tager fanklubben også afstand fra volden blandt gruppen af fans forrest på tribunen søndag.

»Vi kan og vil ikke acceptere den slags opførsel, og vi forventer, at de skyldige vil blive fundet og straffet for deres ugerninger, så de i fremtiden ikke kan være medvirkende til at bringe skam over klubben og dens mange fredelige fans,« lyder det.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra fanklubben for at få uddybet, hvilke konsekvenser der bliver for de implicerede fra fanklubben, men foreløbigt uden held.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.