Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet forlænger visitationszoner i flere kredse

Den igangværende bandekonflikt får hovedstadsområdets politikredse til at forlænge visitationszoner.

Københavns Vestegns Politi, Københavns Politi og Nordsjællands Politi forlænger deres visitationszoner til tirsdag 21. maj, oplyser politikredsene tirsdag.

Der er på Vestegnen tale om allerede eksisterende zoner i Gladsaxe, Herlev og Ballerup, mens zonen i Nordsjælland er i Kokkedal.

Zonen i København går fra Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre - Sallingvej - Godthåbsvej - Rolighedsvej - Rosenørns Allé - Gyldenløvesgade (dæmning) - Peblinge Dossering - Dr. Louises Bro - Sortedam Dossering - Østerbrogade - Trianglen - Øster Allé - Vibenhus Runddel - Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte.

Visitationszonerne forlænges ifølge politiet på grund af den voldelige konflikt mellem bandegrupperinger, der i øjeblikket står på i hovedstadsområdet, og bandemedlemmers adfærd i lokalområder. Zonerne giver politiet mulighed for stikprøvevist at visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere for våben.

»Vi har beslaglagt et meget stort antal våben på kort tid som resultat af vores omfattende indsats mod bandemiljøerne,« siger efterforskningschef Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Værebroparken på den københavnske vestegn blev senest ramt af skudepisoder 25. april og 1. maj, og 2. og 5. maj anholdt Københavns Vestegns Politi i alt fire banderelaterede vagtmænd med skarpladte skydevåben og skudsikre veste.

I københavnske Tingbjerg blev en 17-årig dreng søndag ramt af skud i hovedet, og han døde natten til mandag af sine kvæstelser. Drengen var ikke kendt som bandemedlem, men ifølge politiet havde han personlige relationer til flere bandemedlemmer.

Politikredsene i hovedstadsområdet koordinerer bandeindsatsen med Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) og den særlige sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.