Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet firedobler antallet af fartbøder

Der kommer en mio. fartbøder næste år, fordi antallet af fotovogne øges.

Regeringen vil fartsyndere til livs ved at firedoble antallet af fotovogne.
Regeringen vil fartsyndere til livs ved at firedoble antallet af fotovogne.

Det kan betale sig at kigge en ekstra gang på speedometret, når man kører bil. Til næste år gælder den sandhed firefold, for der bliver antallet af politiets fotovogne på de danske veje øget.

Der kommer omkring fire gange så mange fotovogne ud på vejene, og det vil øge antallet af fartbøder eksponentielt, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi skal gøre det så usikkert at køre stærkt, at man lader være og dermed redder liv. Det hele handler om at redde liv, siger Allan Nyring, der er leder af det nationale beredskabscenter i Rigspolitiet, til avisen.

Det øgede antal fartbøder kommer, fordi Folketinget tidligere på året valgte at udvide den såkaldte ATK-ordning. ATK står for automatisk trafikkontrol, og 100 nye fotovogne ventes at blive indsat over hele landet.

- Regeringen har regnet en forøget indtægt ind i finansloven, for det er klart, at jo flere ATK-biler, jo flere penge kommer der ind, medmindre folk begynder at køre ordentligt, siger Allan Nyring.

I alt forventer politiet, at antallet af fartbøder stiger fra det nuværende tal på 226.000 til mere end en million bøder, når ordningen træder i kraft næste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.