Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet fastholder pres på Christiania - fem fængsles

Fem mænd har torsdag været forbi Dommervagten i København efter endnu en politiaktion på Christiania.

I løbet af de seneste uger har Københavns Politi ryddet salgsboder i Pusher Street tre gange. Onsdag nøjedes man med at anholde fire pushere og en femte mand, der var eftersøgt for vold. Arkivfoto. Liselotte Sabroe
I løbet af de seneste uger har Københavns Politi ryddet salgsboder i Pusher Street tre gange. Onsdag nøjedes man med at anholde fire pushere og en femte mand, der var eftersøgt for vold. Arkivfoto. Liselotte Sabroe

En særligt dedikeret styrke i Københavns Politi har i de seneste uger gennemført en stribe aktioner på Christiania.

Tre gange har betjente ryddet Pusher Street for salgsboder, og onsdag eftermiddag gennemførte betjente endnu en aktion i den berømte hashgade.

I alt blev fem personer anholdt, og torsdag har en dommer i København valgt at varetægtsfængsle dem alle i 27 dage.

Ifølge Dannie Riise, der er leder af Taskforce Pusher Street, er fire af de fængslede sigtet for salg af hash. Den femte har været eftersøgt siden 17. juni, da han ifølge sigtelsen gik til angreb på betjente med sten under politiets store rydning af fristaden.

Den dag blev ikke færre end 37 salgsboder revet ned.

Dannie Riise fortæller, at han generelt ser lyst på bekæmpelsen af handlen med hash - også selv om pusherne tilsyneladende blot bygger nye boder, når de gamle rives ned.

- Siden årsskiftet har vi fået varetægtsfængslet langt mere end 80 personer med direkte forbindelser til den åbenlyse hashhandel.

- Jeg ved godt, at salget fortsætter. Men samtidig hører vi fra kilder i miljøet, at pusherne er presset. De synes ikke, det er sjovt længere, siger Dannie Riise.

Siden den store aktion 17. juni har politiet yderligere to gange revet gadens salgsboder ned. Og sådan vil det fortsætte, oplyser politiet.

- Det skal simpelthen ikke kunne betale sig at stå et sted og lave kriminalitet, uden at politiet tager sig af det. Vi ved, hvem de er, og vi ved, hvor de står. Det, de ikke ved, er, hvornår vi kommer, og hvor mange vi er, siger Dannie Riise.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.