Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet får striber på køretøjerne

Politiet skal være mere synlig i gadebilledet. Det sker blandt andet ved at give politiets biler og motorcykler nyt udseende.

Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet
Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet

Umiddelbart leder tankerne det mod svensk politi, efter dansk politi fredag har offentliggjort det nye udseende for fremtidens politikøretøjer.

Stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Og inspirationen til det nye udseende har politiet også hentet fra norsk, svensk og engelsk politi, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I fremtiden skal politiets køretøj udstyres med nye striber, de såkaldte "stafferinger", det gør det nemmere at få øje på politibiler og - motorcykler, fordi de både visuelt og i omfang fylder mere end nuværende.

- Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler. Udover at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under f.eks. udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted, siger Michael Engell Olsen, Politiinspektør og chef i Center for Flåde- og Materielstyring i Rigspolitiet, i pressemeddelelsen.

Det nye udseende glæder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013. Desuden vil allerede eksisterende motorcykler, der ikke mere end to år gamle, få ny staffering. Det betyder, at det vil tage tid, før den samlede vognpark hos politiet har skiftet udseende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.