Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet efter indbrudskiks: Vi burde have prioriteret bedre

Tyvene var stadig i huset, da en borger i Værløse ringede og anmeldte et indbrud. Alligevel var beskeden, at politiet ikke havde ressourcer til at rykke ud. En forkert prioritering, erkender Nordsjællands Politi nu.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

»Alt var hevet ud. Sokker, underhylere, og jeg ved ikke hvad. Denne her gang var det virkelig slemt. Så slemt har det aldrig været før.«

Sådan beskriver Torben Rasmussen det indbrud, der var i familiens hjem i Værløse torsdag 3. december.

Et indbrud, som naboen og navnebroderen Torben Laustsen overværede. Han ringede til politiet og anmeldte tyveriet, mens tyvene fortsat var i nabohuset.

Alligevel var meldingen fra Nordsjællands Politi, at der ikke var ressourcer til at sende en vogn.

Men den melding fortryder politiet nu.

»Jeg kan konstatere, at vi havde andre opgaver i kredsen, og at vores patruljer var låst af de opgaver. Men samtidig må jeg sige, at vi kunne have udnyttet vores kapacitet bedre ved at inddrage for eksempel lokalpoliti eller efterforskere. På den måde kunne vi have fået sendt folk ud til indbruddet,« siger chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Magnus Andreasen.

I dagstimerne, hvor indbruddet fandt sted, har politiet foruden det almindelige beredskab også mulighed for at trække på lokalpoliti og efterforskere. Der er tale om personale, som normalt har andre opgaver, og som derfor ikke regnes som en del af den daglige styrke.

»Havde vi været lidt mere omhyggelige, ville vi nok med lidt forsinkelse kunne have sendt noget andet personale,« konstaterer Magnus Andreasen.

Sagen har ført til, at Nordsjællands Politi nu skærper retningslinjerne for, hvordan prioriteringerne skal være for anmeldelser.

Indbruddet foregik i en villa på Søndersø Park i Værløse torsdag 3. december over middag. Torben Laustsen blev mistænksom, da han så en Mercedes uden nummerplade holde med åbent bagagerum for enden af vejen.

Hans mistanke blev bekræftet, da han – mens han havde vagthavende hos Nordsjællands Politi i røret – kunne se to mænd komme gående ned fra naboejendommens indkørsel slæbende med en plasticsæk over skulderen.

Under indbruddet blev der stjålet briller, solbriller og dyre kameraer, der alene kostede op mod 20.000 kroner, desuden 1-2 jakkesæt og den ene af de computere, der lå fremme.

»Det er selvfølgelig beklageligt, at vi ikke kunne reagere ved at sende en patrulje, fordi det er så vigtigt for os, at vi får de her borgerhenvendelser og fordi, indbrud har allerstørste prioritet for os i kredsen, fordi vi har så mange af dem,« siger Magnus Andreasen.

Et kig i politiets døgnrapport fra 3. december viser, at der var travlt i Nordsjælland den dag. En mindre brand brød ud i et sløjdlokale på en skole, en mand stod og viftede med en pistol på Frederikssund Station, og så var der folkeafstemning om retsforbeholdet.

Sagen har fået Torben Rasmussen til at sende en skriftlig klage til Nordsjællands Politi. Klagen er ifølge politiet fortsat under behandling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.