Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet dropper sag om narko på metrobyggepladser

Politiet mangler underbyggende beviser i sag om alvorlig kriminalitet og må indstille efterforskningen.

Arkivfoto. Politiet mangler underbyggende beviser i sag om alvorlig kriminalitet og må indstille efterforskningen.
Arkivfoto. Politiet mangler underbyggende beviser i sag om alvorlig kriminalitet og må indstille efterforskningen.

Politiet indstiller efterforskningen af en sag om organiseret indførsel af kokain til metrobyggepladser. Sagen droppes på grund af manglende beviser.

Politiet modtog en opsigtsvækkende anmeldelse fra fagforeningen 3F i september 2016 om alvorlig kriminalitet på flere byggepladser.

Indsmuglingen af kokain skulle angiveligt være begået i forbindelse med byggeriet af Københavns Metro og Aarhus Letbane.

Det er fire vidner, der skal have fortalt 3F's Byggegruppe om indsmuglingen.

Men efter flere afhøringer og ransagninger kan politiet ikke dokumentere, at leverancer af kokain skulle have fundet sted til de to byggepladser, og efterforskningen er derfor indstillet.

Det oplyser Henrik Bergqvist, der er senioranklager i Københavns Politi.

- Vi har efterprøvet de oplysninger, vi har fået, og vi har ikke kunnet godtgøre, at de har fundet sted.

- Vi har derfor indstillet efterforskningen, men den kan genoptages, hvis der kommer nye oplysninger, siger han.

Leveringerne af kokain var ifølge anmeldelsen maskeret som reservedele til maskiner. Det fremgik desuden, at poserne med det hvide pulver skulle leveres videre til pizzeriaer i København og sælges til brugerne.

Næstformanden i 3F's Byggegruppe har i en tidligere udtalelse til Fagbladet mistænkt nogle af underleverandørerne for at have mafiarelationer.

Både Copenhagen Metro Team og Aarhus Letbane har oplyst til Weekendavisen, der har beskrevet sagen, at de ikke har haft kendskab til ulovlighederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.