Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet: Dræbt 22-årig var ikke bandemedlem

Den 22-årige, der torsdag blev dræbt af skud, var ikke medlem af en bandegruppering, siger Københavns Politi.

En 22-årig mand blev torsdag skudt og dræbt i Mjølnerparken.
En 22-årig mand blev torsdag skudt og dræbt i Mjølnerparken.

Et 28-årigt bandemedlem er blevet anholdt oven på et skuddrab i Mjølnerparken på Nørrebro i København. Det oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer på et pressemøde torsdag aften.

Den anholdte kan »måske« forbindes til sagen, oplyser Torben Svarrer.

Offeret for skuddrabet var en 22-årig mand, der ifølge politiet ikke var bandemedlem. Han var dog set færdes med bandemedlemmer.

Politiets udlægning af skudepisoden er, at en knallert med to personer på kører op til en bil. Den ene træder af og skyder mod bilen, inden han sætter sig på knallerten, der kører væk med ham.

 

I bilen befinder sig tre personer. Ud over den 22-årige person var de to andre en 19-årig, der bliver ramt af skud, og en tredje person. Da skuddene er affyret, stikker den tredje person af fra stedet.

»Ham vil vi selvfølgelig gerne have kontakt til, « siger Torben Svarrer.

Knallerten forsvinder ad Tagensvej, og den er senere blevet fundet af politiet. Det er politiets teori, at de fortsætter videre i en bil.

Politiet opfordrer to specifikke vidner til at henvende sig.

»Vi ved, at en mandsperson i en rød jakke har stået på hjørnet af Tagensvej og Mjølnerparken, da man kører op på rampen og må have set de pågældende gerningsmænd. Vi vil rigtig gerne høre fra det vidne,« siger Torben Svarrer.

»Derudover ved vi, at der er et vidne mere, der ser dem passere den pågældende rampe. Det er et kvindeligt vidne.«

Skuddrabet er det tredje drab siden 31. oktober, som politiet på en eller anden måde forbinder til bandekonflikten i hovedstaden. På pressemødet deltog også politidirektør Anne Tønnes.

»Det er en meget alvorlig bandekonflikt, vi ser udspille sig i København,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.