Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet bruger 205 årsværk på at bevogte terrormål

Bevogtning af blandt andet jødiske institutioner i København giver mange ekstra arbejdstimer for politiet.

Arkivfoto
Arkivfoto

Det er et betydeligt antal timer, som politiet sætter af til at bevogte mulige terrormål efter skudattentatet sidste år i København.

Ifølge Rigspolitiet bruger politiet per 1. april det, der svarer til 205 betjentes fuldtidsarbejde i et år på bevogtningsopgaverne om året.

Oplysningen kommer i et folketingssvar fra justitsminister Søren Pind (V) til Folketingets retsudvalg, som 30. marts spurgte, hvor mange årsværk politiet bruger på at bevogte højrisikoterrormål så som jødiske institutioner.

Justitsministeren har indhentet oplysningerne fra Rigspolitiet, som skriver, at timeantallet ændrer sig løbende afhængigt af det konkrete trusselsniveau.

Formand for retsudvalget Peter Skaarup (DF) mener, at der er tale om en "mammutbelastning" for politiet.

- Det er et ekstremt højt tal. Og vi skal huske på, at før vi havde den voldsomme terrortrussel, da havde man ikke mandskab af den her styrke de pågældende steder. Så det er en ekstra belastning, der er kommet til, lyder det fra Peter Skaarup.

Da terrortruslen ikke ser ud til at falde oven på terrorangreb i både Belgien og Frankrig, mener Skaarup, at politiet skal have hjælp til opgaverne.

- Dels er der en teknologisk udvikling, som kan gøre, at man ved hjælp af overvågning og terrorsikring kan beskytte sig bedre. Vi har også foreslået, at man kan låne personale fra Forsvaret midlertidigt, siger Skaarup.

Et flertal i Folketinget er klar til at lade ansatte i Forsvaret bevogte mulige terrormål, men forslaget har mødt kritik hos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, som mener, at det i så fald skal ske under politiledelse.

Både terrorbevogtning og politiets opgaver med grænsekontrol har presset landets betjente til det yderste. Det har man blandt andet kunnet se på en markant stigning i antallet af langtidssygemeldinger blandt politibetjentene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.