Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet beslaglægger store mængder narkotika i 2016

Selv om politiet sidste år beslaglagde store mængder narkotika, har narkosituationen ikke ændret sig.

Også sidste år beslaglagde politiet store mængder narkotika, men ifølge Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter tyder intet på, at narkosituationen i Danmark har ændre sig eller vil gøre det i de kommende år. Arkivfoto. Reuters/Enrique Castro-mendivil
Også sidste år beslaglagde politiet store mængder narkotika, men ifølge Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter tyder intet på, at narkosituationen i Danmark har ændre sig eller vil gøre det i de kommende år. Arkivfoto. Reuters/Enrique Castro-mendivil

Politiet beslaglagde igen i 2016 store mængder narkotika og ulovlige stoffer over hele landet.

Det fremgår af den årlige rapport fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Det er fortsat hash, der beslaglægges mest af. I 2016 lykkedes det politiet at få fat i 3,8 ton af stoffet, og det er den største mængde siden 2003.

Også når det kommer til amfetamin fik politiet fat i mere, end det har gjort i årevis. 345 kilo blev det til, og det er den største mængde siden 2000.

Godt 118 kilo kokain fandt politiet frem til. Det er en del mindre end sidste år, hvor knap 550 kilo blev beslaglagt, men den tredjehøjeste mængde siden 2000.

Mængden af heroin var med 15 kilo lavere end de fleste af de foregående år og antallet af ecstasypiller lå med 13.810 styks også forholdsvist lavt.

Man skal dog passe på med at lægge for meget i tallene, da beslaglæggelsen af narkotika kan variere meget fra år til år, og enkelte store beslaglæggelser kan rykke billedet.

Rigspolitiet nævner to sager, hvor der i den ene blev beslaglagt 100 kilo amfetamin under indsmugling, og i den anden 50 kilo, der dukkede op under efterforskningen.

»Narkotikasituationen i Danmark har gennem flere år været stabil,« siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra NEC i en pressemeddelelse.

»Det gælder både typer af narkotika, som er tilgængelige, stoffets koncentration og den beslaglagte mængde. Der er fortsat stor efterspørgsel efter amfetamin, hash, ecstasy, heroin og kokain.«

Ifølge Michael Kjeldgaard er der heller ikke indikationer på, at narkotikamarkedet vil ændre sig væsentlig i det kommende år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.