Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet beslaglægger 158 våben i Sønderjylland

En længerevarende indsats mod våbensamlere og -sælgere har ført til otte varetægtsfængslinger.

Siden begyndelsen af oktober har Syd- og Sønderjyllands Politi sat hårdt ind for at gøre livet surt for våbenglade sønderjyder, der ikke overholder loven.

Ransagningerne har ført til en beslaglæggelse af 158 ulovlige skydevåben og et stort antal patroner samt håndgranater, mortergranater, tændsnore, otte varetægtsfængslinger og to fængselsdomme.

Både våbensamlere og -sælgere er blevet ramt af politiets indsats.

- Vores efterforskning tyder på, at der desværre åbenbart hos nogle våbensamlere er et stort antal uregistrerede og ulovlige våben. Desuden at man i et vist omfang handler indbyrdes og med andre interesserede med de ulovlige våben, siger vicepolitiinspektør Hans Roost, der er efterforskningsleder hos Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Politiet satte en større indsats i søen, efter det sammen med specialenheden Task Force Vest i begyndelsen af oktober foretog en ransagning hos to mænd på 19 og 22 år i Tjæreborg ved Esbjerg. De lå inde med 10 ulovlige skydevåben, deriblandt to maskinpistoler og tre pistoler. Begge mænd blev varetægtsfængslet.

Sporene i Tjæreborg førte en ny række ransagninger andre steder i Sønderjylland og yderligere seks varetægtsfængslinger med sig.

To af dem - en 43-årig mand fra Vojens og en 54-årig mand fra Haderslev - blev tirsdag hver især idømt to års ubetinget fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.