Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet bekræfter: Eksplosive stoffer fundet i København

Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at give yderligere detaljer efter fund af eksplosiver.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Københavns Politi bekræfter lørdag via Twitter, at der fredag under en politiaktion i Københavns Nordvestkvarter blev fundet eksplosivstoffer.

Allerede fredag fortalte politiet, at sagen betragtes som et »almindeligt kriminelt forhold«.

Ifølge Ritzaus oplysninger betyder den formulering, at politiet ikke betragter fundet som terrorrelateret.

Det var på Fuglefængervej i Nordvest, at politiet fredag aften spærrede af og undersøgte området, blandt andet med hjælp fra forsvarets bomberobot, Rullemarie.

Fredag aften ville politiet ikke fortælle noget om, hvad der var fundet på stedet. Men lørdag formiddag oplyser ordensmagten, at der er fundet »eksplosivstoffer«, uden at komme nærmere ind på, hvad det er.

Ekstra Bladet berettede fredag om, at der skulle være tale om en håndgranat, der var fastgjort til en bil. Men det er altså hverken blevet be- eller afkræftet.

Politiet begrunder sin tavshed i hensynet til efterforskningen af sagen.

Herhjemme har der i de senere år været flere sager, hvor personer af forskellige grunde har brugt bomber eller andre eksplosiver.

I Randers gik en bilbombe af juleaften 2011, mens en mand og hans treårige datter sad i bilen. Bilen blev totalskadet, men far og datter slap med livet i behold. Det var mandens fætter, der havde anbragt en rørbombe i bilen.

I 2009 modtog en murer i Københavns Sydhavn en vingave, som i virkeligheden var en bombe. Heldigvis blev mureren mistænksom, så bomben ikke gik af. Der var dengang tale om en bombefremstillet af et støvsugerrør.

Bomben i Sydhavnen var angiveligt ment som hævn efter en privat uoverensstemmelse, men der er også eksempler på brug af sprængstoffer i forbindelse med organiseret kriminalitet.

Mest kendt er nok drabet på Mickey Larsen tilbage i 2003. Larsen havde tidligere været medlem af Bandidos, men var kommet i såkaldt bad standing.

Og på parkeringspladsen ved børneafdelingen på Glostrup Hospital mistede han livet, da en fjernstyret bombe eksploderede og dræbte Mickey Larsen og rev hans bil midt over.

Hvorvidt de eksplosivstoffer, der er fundet i Nordvest fredag aften, er relateret til organiseret kriminalitet eller måske et personligt opgør, er uvist.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.