Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet anvender helikopter i omfattende jagt på stjålen turistbus

Den belgiske bus, der er blevet stjålet i København, er stadigvæk ikke fundet. Nu bliver helikopteren, som politiet anvender mod bandekonflikten, brugt til at lede efter køretøjet.

En belgisk turistbus blev stjålet i tidsrummet mellem kl 22.00 tirsdag aften og kl 07.00 onsdag morgen. Tyveriet fandt sted i Ingerslevsgade på Vesterbro i København. Københavns Politi har ikke indikationer på, at der er tale om andet end et simpelt brugstyveri af et køretøj.
En belgisk turistbus blev stjålet i tidsrummet mellem kl 22.00 tirsdag aften og kl 07.00 onsdag morgen. Tyveriet fandt sted i Ingerslevsgade på Vesterbro i København. Københavns Politi har ikke indikationer på, at der er tale om andet end et simpelt brugstyveri af et køretøj.

Den belgiske bus, der blev stjålet på Vesterbro i København mellem tirsdag klokken 22.00 og onsdag kl 07.00, er fortsat pist væk.

Tyveriet bliver anset som et simpelt brugstyveri, men politiet udtalte tidligere i dag i en pressemedelelse, at »(...) med det seneste års begivenheder i Europa in mente vil vi naturligvis gerne have lokaliseret bussen snarest.«

De omtalte begivenheder er angreb som set i bl.a. Stockholm og Berlin, hvor lastbiler kørte ind i menneskemængder.

Men bussen er altså stadigvæk »most wanted«, og der bliver ledet massivt efter den. Det fortæller vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Stormer.

»Vi har en masse øjne på gaden. Vi bruger vores nummerpladegenkendelsessytem på vejene, og her er den ikke blevet registreret. Men det er jo bare at sætte nye nummerplader på, så kan den ikke genkendes på det system,« siger han til Berlingske og tilføjer:

»Der er politi i hele byen, som har fået et billede af bussen, og som leder efter den. Og så har vi i forbindelse med vores bandeindsats også overvågning fra luften som leder. Det er helt jordnært, at så mange som muligt skal vide, den er væk, så vi kan finde den.«

Han fortæller, at der hverken er et motiv eller anelse om, hvor den kan være.

Politiet beder offentligheden om hjælp og opfordrer alle, der har set bussen, til at kontakte politiet.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ingen indikationer har på, at der er tale om andet end almindeligt brugstyveri. Men når den aktuelle vurdering af terrortrusler i Danmark er som den er med et forhøjet beredskab, så efterlyser vi bussen ud fra et princip om rettidig omhu,« sagde Peter Buhl, vicepolitiinspektør og leder af politiets vagtcentral, til Ekstra Bladet tidligere i dag.

Nummerpladen lyder på 1-DIA-309.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.