Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet: Anholdte kender næppe folk bag tredobbelt drab

En gruppe unge mænd mistænkes for at ville hævne tredobbelt drab på Frederiksberg. De kender dog næppe gerningsmændene, mener politiet.

Arkivfoto: Der var tale om decideret likvidering, da tre unge mænd blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg i november. Nu har politiet anholdt en større gruppe personer, som angiveligt var i færd med at planlægge en hævnaktion.
Arkivfoto: Der var tale om decideret likvidering, da tre unge mænd blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg i november. Nu har politiet anholdt en større gruppe personer, som angiveligt var i færd med at planlægge en hævnaktion.

København: Selv om politiet har anholdt 12 personer i forbindelse med en mulig gengældelse af et tredobbelt drab på Frederiksberg, så kender de anholdte næppe identiteterne på gerningsmændene.

- Det er vores indtryk, at de ikke specifikt ved, hvem der står bag drabene.

- Vi har snarere en fornemmelse af, at de følger med i politiets efterforskning via oplysninger i pressen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Han henviser til, at politiet i dagene efter likvideringerne på Frederiksberg var ude at ransage rockergruppen Bandidos' tilhørssteder i Vanløse og Holbæk.

- Men det er jo ikke ensbetydende med, at de har gjort det, påpeger Jens Møller.

Det var i løbet af mandagen, at Københavns Politi anholdt de 12 personer i forbindelse med efterforskningen af fire sager om våbenbesiddelse.

Ifølge politiet skulle våbnene bruges til at hævne drabene på Frederiksberg.

Af sigtelserne mod de 12 personer fremgår det, at våbnene for længst er blevet beslaglagt. Af taktiske årsager har politiet dog tøvet med at skride til handling.

- Det vigtige for os var, at vi fik beslaglagt våbnene i takt med, at vi fik kendskab til dem. Da vi kunne se, at de blev ved med at skaffe våben, besluttede vi os for at slå til, siger Jens Møller.

Der var tale om en decideret likvidering, da de tre unge mænd på 19, 23 og 24 år blev dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej 11. november sidste år.

Obduktionen viste efterfølgende, at de blev dræbt af skud - formentlig mens de lå og sov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.