Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet anholder formodet hovedmand bag plyndringer

Politiet mener, at 17-årig dreng har været en af hovedmændene bag plyndringer i forretninger Brønshøj.

Døgn-Netto på Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter har haft store problemer med lokale drengebander, der plyndrer butikken.
Døgn-Netto på Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter har haft store problemer med lokale drengebander, der plyndrer butikken.

Københavns Politi har anholdt en af de formodede hovedmænd bag flere forbrydelser mod lokale forretninger og beboere på Frederikssundvej i Brønshøjområdet. Den anholdte er en 17-årig dreng.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er der tale om "en af de toneangivende" fra gruppen. Han er blevet sigtet for røveri og flere tilfælde af organiseret butikstyveri.

Sigtelsen lyder blandt andet på, at den 17-årige i forening med tre gerningsmænd har stjålet cigaretter og spiritus i en Netto-forretning på Frederikssundsvej. Drengen er også sigtet for at have slået en ansat i butikken.

Politiet kalder anholdelsen for "kulminationen på en målrettet indsats mod den gruppe unge, som gennem den seneste tid har skabt frygt og utryghed i lokalområdet".

Den 17-årige blev torsdag fremstillet for en dommer og fængslet i fire uger.

Retsmødet foregik for lukkede døre, og derfor har politiet ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Unges plyndring af butikker fik offentlighedens opmærksomhed, da en souschef fra en Netto-butik på Frederikssundsvej i et brev rettede direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen, stod der i brevet til ministeren.

Det fik justitsministeren til at reagere, og han skrev på Facebook, at der ville blive taget hånd om sagen.

- Det her er fuldstændigt uacceptabelt, og jeg forstår, politiet er på sagen. Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, skrev Søren Pind.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.