Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet advarer om farligt hærværk: Bilist havde fået løsnet hjulene

Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod en særlig form for hærværk, efter en bilist har anmeldt, at hans hjul var blevet løsnet. Samtidig opfordrer politiet andre med lignende oplevelser til at anmelde det.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

En 41-årig mand fra Jyllinge var først på ugen ude for en ubehagelig oplevelse.

»Manden begyndte at køre i sin bil, og så kunne han mærke, at den kørte helt underligt. Så fandt han ud af, at hjulene sad løst,« fortæller Carsten Andersen, kommunikationsansvarligt ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik mandag kl. 13.03 anmeldelsen fra den 41-årige om, at hjulboltene på hans bil var blevet løsnet. Det har formentlig fundet sted i tidsrummet fra torsdag til mandag, mens bilen holdt på Karavelvej i Jyllinge.

»Det er gudskelov ikke noget, der sker ret tit. Men der er al mulig grund til at advare voldsomt imod det her. Det kan jo få katastrofale følger, hvis hjulene pludselig falder af, mens man kører,« siger Carsten Andersen.

Han afviser, at hjulene kan have løsnet sig over tid, uden at ejeren har lagt mærke til det.

»Nej, ikke alle fire hjul på en gang. Det lyder helt usandsynligt. Det er trods alt 20 bolte eller deromkring, der skal løsne sig. Det er noget, der er gjort med vilje,« fastslår han.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke fået andre lignende anmeldelser for nylig, men Carsten Andersen fortæller, at politiet har hørt om, at der har været andre sager.

I søndags delte en person på Facebook ved navn Simon Langkjær et billede af et cykelhjul og sit ansigt fyldt med skrammer. Han skrev, at nogle havde fjernet møtrikkerne, der holdt hans forhjul fast, hvorefter han var styrtet. En historie, som BT skrev om.

Carsten Andersen opfordrer til, at alle, der skulle være ude for lignende hærværk, anmelder det.

»Vi håber selvfølgelig, det er en enlig svale, men der er grund til at være opmærksom på det her. Det har bestemt ikke noget med drengestreger at gøre. Det er ganske alvorligt,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.