Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiekspert: Langt imellem koldblodige likvideringer

Ifølge Kurt Kragh, tidligere souschef for Rejseholdet, kan tredobbelt drab være en hævnaktion.

Meget tyder ifølge politiet på, at det tredobbelte drab, der skete i en lejlighed på Frederiksberg i november, er relateret til rockergruppen Bandidos.

Mandag er fem personer med relation til rockergruppen anholdt i sagen om de koldblodige likvideringer af tre unge mænd.

- Inden for rocker- og bandemiljøet er det ikke usædvanligt, at man gennemfører likvideringer. Men der er længe imellem, siger Kurt Kragh, tidligere kriminalkommissær og souschef for Rejseholdet, om anholdelserne.

Likvideringer har man ifølge ham især set under den store rockerkrig mellem Bandidos og Hells Angels (HA) i 1996-1997, hvor grupperne bekrigede hinanden med alt fra at sende raketter ind i klubhuse til drab.

- Efterfølgende organiserede man sig på en helt anden måde. Det beskidte arbejde blev "udliciteret" til supportergrupper, siger Kurt Kragh.

I dag arbejder rockere og bander også langt mere uforudsigeligt. Men der er ikke noget ved de tre drab i november, der får Kurt Kragh til at tro, at en ny rockerkrig er på vej.

- Indimellem er der nogle i supportergrupperne, der træffer egne beslutninger, og som uden om den øverste ledelse går ud og gennemfører hævnaktioner, siger han om det tredobbelte drab.

Alligevel er han sikker på, at de opsigtsvækkende drab har fået stor opmærksomhed i politiet. Det skyldes, at likvideringer næsten altid kommer op i toppen af drabsafdelingernes bunker.

- Det hænger naturligvis sammen med vores kultur. I Danmark vil vi ikke acceptere mafialignende tilstande som i USA og i Øst- og Sydeuropa, hvor likvideringer er almindeligt forekommende. Vi har eksempelvis lidt mere forståelse for affektdrab, begået mellem ægtefæller, siger han.

Politiet har foretaget en del anholdelser i drabssagen siden november, og ifølge Kurt Kragh er det normalt, at der går lang tid, før alle mistænkte bliver anholdt i sager, der involverer rocker- og bandemiljøer.

- Efterforskninger inden for bandeverdenen er utroligt ressourcekrævende, men til gengæld har man mange flere muligheder for i en drabssag at efterforske sig frem til informationer via den kriminalitet, de hele tiden begår, siger den tidligere kriminalkommissær.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.