Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politidirektør anmeldt for magtmisbrug i Tibet-sag

Forsvarsadvokat i Tibet-sagen vil have undersøgt, om politidirektør Thorkild Fogde har begået magtmisbrug.

Politidirektør Thorkild Fogde er nu politianmeldt.
Politidirektør Thorkild Fogde er nu politianmeldt.

Den øverste chef for Københavns Politi, politidirektør Thorkild Fogde, bliver nu meldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) af forsvarsadvokat Claus Bonnez, der har repræsenteret en række demonstranter i Tibet-sagen.

Anmeldelsen fra Claus Bonnez kommer på baggrund af oplysninger fra Radio24syv om, at politidirektøren i efteråret 2014 bad Kammeradvokaten, der har ført Tibet-sagen for Københavns Politi, om at hemmeligholde kompromitterende lydoptagelser.

Sidenhen viste optagelserne, at politifolk fik ordre om at tage flag og bannere fra Tibet-aktivister, som demonstrerede under kinesiske statsbesøg i 2012 og 2013.

Claus Bonnez mener derfor, at DUP bør undersøge, om Thorkild Fogde har begået magtmisbrug.

- Det bør efter min opfattelse undersøges, om bestemmelser i straffelovens kapitel 16 (Forbrydelse i offentlig tjeneste, red.) kan være overtrådt, skriver Claus Bonnez ifølge Radio24syv i den anmeldelse, han mandag har sendt til DUP.

Overfor Radio24syv uddyber advokaten:

- Der kan være ting, jeg ikke ved, og jeg påstår ikke, at Københavns Politi har begået noget strafbart. Jeg beder politiklagemyndigheden om at undersøge, om det kunne være sket, for det er ret radikale oplysninger, jeg har fået oplyst.

Politiklagemyndigheden skal nu undersøge, om der er basis for at gå videre med sagen, som i yderste tilfælde kan betyde, at anklagemyndigheden rejser tiltale i sagen.

Thorkild Fogde har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Radio24syv.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.