Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiboss og politiforbund rydder misforståelser af vejen

Efter kritik var rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg tirsdag til møde i Politiforbundets forhandlingsudvalg.

»Det har været et godt møde, hvor der var lejlighed til at rydde nogle misforståelser af vejen,« siger Jens Henrik Højbjerg om mødet i Politiforbundets forhandlingsudvalg.
»Det har været et godt møde, hvor der var lejlighed til at rydde nogle misforståelser af vejen,« siger Jens Henrik Højbjerg om mødet i Politiforbundets forhandlingsudvalg.

Tilliden var enten helt væk eller på et meget lille sted til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Det har været meldingerne de seneste dage fra tillidsfolk i Københavns Politi.

Tirsdag var Højbjerg til møde i Politiforbundets forhandlingsudvalg om sagen. Og nu er der glattet ud mellem parterne, mener han.

»Det har været et godt møde, hvor der var lejlighed til at rydde nogle misforståelser af vejen.«

»Der er ikke tale om, at der males noget skønmaleri over for politikerne. Men det er klart, at vi må sørge for at kommunikere mere tydeligt fremover, hvad det betyder for politiet, når vi får nye opgaver,« siger Højbjerg.

Tillidsfolkene har meldt ud, at tilliden til rigspolitichefen er væk, fordi Højbjerg ifølge tillidsfolkene har udtalt, at politiet er rustet til at klare den verserende bandekonflikt i København.

Men det er politiet ikke, lyder det fra tillidsfolkene. De er utilfredse med, at rigspolitichefen ikke klart nok understreger, at en effektiv indsats på bandeområdet vil betyde, at politiet må nedprioritere andre områder.

Inden mødet glattede Højbjerg allerede ud. Han ved godt, at dansk politi står i en presset situation, sagde han.

Tidligere tirsdag var justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på banen. Han udtrykte fuld tillid til rigspolitichefen.

»Det billede, der i disse dage bliver tegnet af, at rigspolitichefen ikke skulle have fortalt om de vanskelige tider, som dansk politi går igennem, er faktuelt forkert og misvisende,« sagde ministeren i en skriftlig meddelelse.

Fællestillidsmand Torben Ryttergaard fra Operativ Specialafdeling i Københavns Politi har til Berlingske sagt, at han ønsker en ny rigspolitichef.

Helt så bombastisk var udmeldingen ikke fra Michael Møller, der er tillidsmand i Københavns Politiforening. Men Møller understreger, at hans medlemmer ikke har megen fidus til Højbjergs udmeldinger.

Det er denne kritik, som Højbjerg nu mener, at der er taget hånd om.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.