Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi vil have sag om mordbrand i Aalborg til Polen

Selv om mordbrand fandt sted i Danmark, vil politiet have retssagen til Polen på grund af de indblandede.

København. Siden januar sidste år har syv polske mænd siddet varetægtsfængslet i Polen mistænkt for at stå bag en mordbrand i Aalborg.

Men når sagen skal for retten, bør det ikke ske i retslokaler i Danmark.

Selv om branden på en adresse på Heimdalsgade var på dansk jord, bør sagen gå i Polen. Det fortæller Kim Kristensen, der er anklager for Nordjyllands Politi.

- Det er oplagt, at de polske myndigheder tager sig af den, siger han.

Hverken gerningsmændene eller de to personer, der omkom i branden, var danske statsborgere. Derfor hører den til i Polen, lyder vurderingen.

Den ene var en 30-årig polsk kvinde, og den anden person var en polsk mand, som politiet også formoder var blandt gerningsmændene.

Det er senere kommet frem, at adressen i Aalborg formentlig fungerede som bordel.

22. januar kørte de formodede gerningsmænd angiveligt fra Polen til Danmark, hvor de anstiftede branden, inden de umiddelbart efter vendte tilbage til Polen.

Syv af de formodede gerningsmænd blev anholdt i Polen og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Men én person er formentlig stadig på fri fod, oplyser Kim Kristensen.

- Alt taler for, at den skal køre der, når der ikke er anden dansk relation, end at den er foregået i Danmark, siger han.

Det er en europæisk konvention, der gør det muligt at sende retssagen til Polen. Og fra dansk side er papirarbejdet klaret og sendt afsted.

Nu mangler der blot en formel underskrift fra de polske myndigheder. Ifølge anklageren tyder det hidtidige samarbejde på, at den nok skal komme.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.