Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi undersøger uopklaret drab på japansk turist fra 1986

Politiet undersøger også gamle drabssager i forbindelse med sagen om Kim Wall, oplyser vicepolitiinspektør.

Peter Madsen og U-bådssagen. Københavns Politi holder pressemøde angående Kim Walls lig. DNA match, liget er Kim Wall.
Peter Madsen og U-bådssagen. Københavns Politi holder pressemøde angående Kim Walls lig. DNA match, liget er Kim Wall.

Efter den spektakulære og makabre sag, hvor den svenske journalist Kim Wall har mistet livet, kigger Københavns Politi også i gamle drabssager.

Det fortalte vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller på et pressemøde onsdag.

»Det er klart, at vi genopfrisker, hvad der måtte være af gamle sager. Helt konkret har vi en sag fra 1986, hvor en japansk turists torso blev fundet i Københavns havn, og sådan gør vi helt standard i drabssager,« lød det.

Det var i november 1986, at der blev fundet ligdele fra en kvinde. Det var en taxachauffør, der under sin frokostpause pludselig bemærkede, at der flød noget rundt ude i vandet.

Der gik otte måneder, før man fik identificeret dem.

3. juli 1987 skrev Ekstra Bladet, at det var et tandlægekort fra Vesttyskland og fingeraftryk fra Tokyo, der overbeviste politiets daværende drabschef, Wolmer Petersen, om, at torsoen tilhørte en 22-årig japansk kvinde.

På onsdagens pressemøde gjorde Jens Møller det klart, at det er normal procedure, at politiet kigger på gamle drabssager som en del af en efterforskning.

Drabet på den japanske kvinde er aldrig blevet opklaret.

I den aktuelle sag blev Kim Wall meldt eftersøgt natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden "UC3 Nautilus", men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Mandag eftermiddag fandt en tilfældig forbipasserende så en torso ved vandet på Amager, og onsdag morgen oplyste Københavns Politi, at torsoen tilhørte Kim Wall.

Ejeren af ubåden, Peter Madsen, er sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.