Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi tavs om knytnæve-vold mod Morten Bødskov

Københavns Politi vil ikke at give offentligheden et indblik i efterforskningen af overfaldet på politiker.

Politiet har torsdag lukket helt af for oplysninger om efterforskningen af knytnæve-overfaldet på den socialdemokratiske tidligere justitsminister Morten Bødskov. Scanpix/Thomas Lekfeldt
Politiet har torsdag lukket helt af for oplysninger om efterforskningen af knytnæve-overfaldet på den socialdemokratiske tidligere justitsminister Morten Bødskov. Scanpix/Thomas Lekfeldt

København. En tatoveret mands knytnæveslag mod tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) efterforskes af Københavns Politi.

Men politiet ønsker torsdag ikke at give offentligheden et indblik i, hvordan efterforskningen skrider frem, herunder om der er foretaget anholdelser.

- Vi vil ikke kommentere på sagen til nogen i dag. Efterforskerne har taget en beslutning om, at der ikke kommer nogen oplysninger ud, siger Steen Hansen, pressemedarbejder hos Københavns Politi.

- Vi har i stedet valgt at bruge kræfterne på efterforskningen, tilføjer han.

Overfaldet fandt sted tirsdag aften ved et fodboldarrangement på Islands Brygge. I den anledning leder politiet efter en mand på mellem 20 og 30 år med et særligt kendetegn.

På sin venstre underarm har han en tatovering, der forestiller et jernkors - en gammel tysk militær orden med en karakteristisk form. Korset er også kendt som et malteserkors.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange borgere, der har rettet henvendelse til politiet på baggrund af efterlysningen af den formodede gerningsmand med det særlige kendetegn.

Morten Bødskov har på Facebook fortalt, hvordan han blev opsøgt af sin overfaldsmand, da han sammen med en ven sad og overværede EM-kampen mellem Portugal og Island på en storskærm.

- Han spørger mig, om jeg ikke er tidligere justitsminister, om jeg ikke er socialdemokrat, og hvad jeg hedder. Efter jeg har svaret ham, spørger han, om jeg ikke kan forklare socialdemokraternes økonomiske politik, skriver Bødskov.

Under samtalen rejser manden, der er iført hættetrøje, sig ifølge politikeren pludselig op og slår ham hårdt i tindingen med en knytnæve.

- Idet han slår mig, siger han noget i retningen af, "det her er fra Mouril" eller "det her er fra Mourine". Hvad det betyder, ved jeg ikke, skriver Bødskov.

Bagefter løber gerningsmanden væk.

På grund af politiets beslutning om at mørkelægge efterforskningen, har det ikke været muligt at spørge til politiets vurdering af et muligt motiv til overfaldet.

Morten Bødskov var onsdag til afhøring hos politiet. Torsdag ønsker han ikke at kommentere sagen yderligere og henviser til Københavns Politi.

- Jeg prøver at slappe lidt af i dag, siger han.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, kalder overfaldet for politisk motiveret og fordømmer det på det kraftigste.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.