Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi overvejer at fortælle mere om indbrud

Efter flere dages pres fra borgere og politikere overvejer Østjyllands Politi at ændre døgnrapporterne, så de i højere grad afspejler antallet af indbrud.

Nu bliver det måske alligevel nemmere at finde ud af, om ens boligkvarter er hærget af indbrud.

Det oplyser DR P4 Østjylland.

- Vi kan konstatere, at der har været et stort behov for at høre mere om indbrud. Det må vi så se, om vi kan imødekomme på en måde, så vi stadig fastholder den styrke, der er ved den nuværende form, hvor vi kommer lidt i dybden. Men det er nogle af de drøftelser, som vi skal have internt, siger stabschef Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi.

Det var Niels Højgaard fra Spentrup ved Randers, der rejste kritikken af politiets døgnrapporter.

Der var sket tre indbrud i byen, men han kunne ikke læse om dem i døgnrapporterne.

Politiet mener nemlig ikke, at det er tryghedsskabende for borgerne, hvis man kan læse informationer om alle indbrud i døgnrapporten.

Kritikken fra Niels Højgaard fik fredag opbakning fra formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

- Hvis man redigerer en række indbrud væk, får man ikke det rigtige billede som borger i et lokalområde af, hvad der foregår af kriminalitet. Dermed fjerner man også døgnrapportens værdi overfor borgen, sagde Peter Skaarup.

Østjyllands Politi ændrede døgnrapporternes form for et år siden, men nu overvejer Frits Kjeldsen at komme kritikkerne i møde.

- Vi har jo løbende nævnt indbrud på døgnrapporten. Det har absolut ikke været noget, som vi har haft et konsekvent fravalg af, men om det skal nævnes yderligere, end det bliver i dag, må vi vurdere på, siger stabschefen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.