Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi opgiver sag om frås mod ledelse i Vejle Havn

Den tidligere ledelse i Vejle Havn blev beskyldt for at fråse med pengene. Men den har ikke brudt loven.

Pressefoto Rigspolitiet
Pressefoto Rigspolitiet

Oplysninger om dyre rejser på businessclass og forbrug af dyre vine fik i januar sidste år politiet til at slå til med en stribe ransagninger mod ledelsen af Vejle Havn.

Men tirsdag har Sydøstjyllands Politi efter mere end et års efterforskning besluttet at droppe sigtelserne mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn.

Politiet har undersøgt, om der er begået mandatsvig, underslæb eller skattesvig og konkluderer, at der ikke er beviser for, at der skulle være foregået noget strafbart.

I 2015 kom det frem, at havnebestyrelsen tilsyneladende havde forlystet sig lige lovligt meget for skatteborgernes penge.

Det gjaldt alt fra rejser på businessclass og i privatfly til dyre vine samt indkøb af børnetøj, briller, droner og jagtudstyr,

I januar sidste år gik Sydøstjyllands Politi og Skat så ind i sagen.

»Flere bestyrelsesrejser for Vejle Havn i årene 2010-2015 er blevet efterforsket, og det kan konkluderes, at der ikke har være tale om ekstravagante udgifter eller om rejser med en så udpræget privat karakter, at de er strafbare,« hedder det i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

Med opgivelsen af sigtelsen mod de fire, er sagen dog ikke lagt helt død.

Politiet efterforsker stadig sagen mod tre andre sigtede i sagen, og der vil gå endnu et stykke tid, før det bliver afgjort, om de skal stilles for retten eller ej, fremgår det af pressemeddelelsen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.