Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi om overfald på Istedgade: Et offer har relation til bandemiljøet

Tirsdag aften fik Københavns Politi meldinger om skud på Istedgade, men det lader ikke til, at der blev brugt en ægte pistol. I stedet blev to personer overfaldet med knive, hvoraf den ene er kendt af politiet for banderelationer.

Tirsdag aften blev to personer overfaldet med knive på Istedgade på Vesterbro i København. De blev kun ramt overfladisk. Arkivfoto.
Tirsdag aften blev to personer overfaldet med knive på Istedgade på Vesterbro i København. De blev kun ramt overfladisk. Arkivfoto.

Et overfald på Istedgade tirsdag aften kan have relation til bandekonflikten.

Tirsdag ved 23-tiden fik politiet en anmeldelse om, at der var affyret skud på Istedgade på Vesterbro i København. Hændelsen blev hurtigt betegnet som et overfald og ikke en skudepisode. Først nu kommer politiet med detaljer om episoden, der fandt sted, blot få timer efter at der var blevet affyret talrige skud mod bandemedlemmer på Tagensvej på Nørrebro, hvor en blev dræbt og to andre såret.

Københavns Politi fik ved 23-tiden en anmeldelse om skud, men efter nærmere undersøgelser mente politiet ikke, at en ægte pistol var blevet affyret.

»Det viser sig, at det formentlig er noget fra en gaspistol eller lignende og altså ikke en ægte pistol. Formentlig er det kun ét knald. Men så er der anvendt knive i forbindelse med noget tumult dernede, hvor to personer er overfladisk ramt. Den ene er kendt i bandesammenhænge, den anden har jeg ikke oplysninger om, hvorvidt han er kendt i bandesammenhænge,« siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

Det er ikke nyt for politiet, at bander er til stede også på Vesterbro. I juli blev bandemedlemmer fra banden Loyal to Familia (LTF) anholdt i en sag om afpresning af massageklinikker på Vesterbro og Frederiksberg. Men Torben Svarrer kender ikke til overfald i området på det seneste med relation til bandekonflikten.

»Men vi ved heller ikke endnu, om overfaldet her har med bandemiljøet at gøre,« understreger han.

Politiet har allerede anholdt en 18-årig i sagen, som onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor det blev besluttet at forlænge anholdelsen i tre gange 24 timer.

»Han har også relationer til bandemiljøet,« siger Torben Svarrer, der afviser at svare på, hvilke bander de involverede parter har relation til.

Københavns Politi arbejder videre med efterforskningen af sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.