Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi øger kontrol med spritkørsel

Rådet for Sikker Trafik anslår, at der hver dag kører 10.000 spritbilister på de danske veje.

Nordsjællands Politi vil øge kontrollen i de kommende måneder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En stor koordineret færdselskontrol fordelt over det meste af Nordsjælland i torsdags afslører, at for mange bilister vælger at tage bilen til trods for, at de har drukket for meget.

I alt blev 16 bilister sigtet for spirituskørsel på de nordsjællandske veje, og det er for mange, mener Nordsjællands Politi.

- Det er bekymrende, at vi har så mange spirituspåvirkede bilister på vejene i Nordsjælland, siger Arne Martinsen, der er vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi.

I Rådet for Sikker Trafik er man ikke overrasket over fangsten.

- Desværre ikke. Vi har undersøgelser, der viser, at 1 ud af 200 bilister har for meget spiritus i blodet, og det svarer til cirka 10.000 om dagen. Og det er alt for mange, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

I rådet har man derfor store forhåbninger til de såkaldte alkolåse, som kræver, at man ånder ind i en måler, før bilen kan startes.

- Vi ser gerne, at man i stedet for at få frakendt sit kørekort får installeret en alkolås i en periode. Det er et supergodt instrument til, at folk med et alkoholproblem kan bevare deres mobilitet, samtidig med at de ikke kan køre spritkørsel, siger Pernille Ehlers.

Torsdagens færdselsaktion var særlig på den måde, at samtlige politikredse på Sjælland bidrog med mandskab. Det gjorde det muligt for politiet at have endnu flere kontrolsteder, end det normalt kan lade sig gøre, og det kan meget vel have været årsag til, at så mange spritbilister røg i nettet på en ellers helt normal torsdag eftermiddag. Derfor vil politiet fokusere mere på at fange spritbilister i Nordsjællands Politikreds.

- Vi sætter massivt ind på den del, og aktionen i torsdags bliver fulgt op med yderligere kontrolaktioner i de sidste fire måneder af året, lover Arne Martinsen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.